Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike – Aktivitete

27 prill 2009

“Nikos Kazanxaqis në Shqipëri” veprimtari e Sektorit të Gjuhës Greke në bashkëpunim me Shoqatën Ndërkombëtare të Miqve të N. Kazanxaqisit. I ftuar kryetari i kësaj shoqate George Stassinakis.

18 prill 2011

Java e Kulturës Greke, organizuar nga Sektori i Gjuhës Greke në bashkëpunim me Fondacionin Grek të Kulturës–Vatra e Tiranës. Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës.

Maj 2011

 i ftuar Prof. Dr. Ahmet Gunsen. pedagog si dhe Drejtor i Institutit Ballkanik prane  Universitetit te Trakyas Edirne/Turqi  Jep leksione te hapura ne degen e turqishtes per dialektologjine turke  dhe historine e gjuhes turke.

6 nëntor 2011

Tiranë Simpoziumi “Odiseas Elitis – Një Nobelist në Shqipëri, organizuar nga Sektori i Gjuhës Greke në bashkëpunim me Fondacionin Grek të Kulturës–Vatra e Tiranës. Salla e Eventeve e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.

Prill 2013

Aktivitet nw bashkepunim me firmat turke BKT, Albtelekom dhe Eagle tw cilat zhvillojnw aktivitetin e tyre ne Shqiperi, me qellim njohjen e studenteve me kriteret e kerkuara nga kwto firma per punesim si dhe mundesite qe ofrojne keto kompani prestigjoze per punesim si dhe krijimin e kontakteve te drejteperdrejta me to.

Maj 2013

Aktivitet për shkrimtarin e njohur turk Nazim Hikmet në bashkëpunim me Ambasadën Turke dhe Ministrin e Kulturës, Tiranë.

25-28 shtator 2013

Konferenca e tetë shkencore ndërkombëtare për gjuhën turke në bashkëpunim me Universitein e Tiranës me Universitetin e Bilkentit, Turqi

14 nëntor 2013

Tiranë Tubim shkencor, poetik dhe muzikor me rastin e 150-vjetorit të lindjes së poetit të madh Aleksandrin Kostandin Kavafis, me mbështetjen e fondacionit Aleksandër Onassis dhe nën kujdesin e Ministrisë së Kulturës të shqipërisë dhe Ambasadës greke.

2014

Aktivitet letraro-muzikor, i organizuar nga studentet e Dega e Gjuhes Greke, Tiranw.

2014

Aktivitet tematiko – letrar me rastin e 70-vjetorit të clirimit nga studentët nën kujdesin e pedagogëvë të Degës së gjuhës ruse, Tiranw.

Tetor 2015

Tryezë e rrumbullakët e degës së gjuhës greke me temë “Të folmet e minoritetit grek” bazuar në projektin kërkimor-shkencor të zhvilluar në bazë të ekspeditave që janë kryer nga pedagogët dhe studentët e gjuhës greke në terren. a) Gjendja e studimeve dialektore; b) Ndarja dialektore e të folmeve greke të minoritetit. Metoda të studimit dialektor. c) Fusha studimi dialektor; d) Perspektiva studimi dialektologjik dhe sociolinguistik. e) Ekologjia gjuhësore e krahinave të minoritetit.

2015

Aktivitet shkencor mbi përkthimin me temë “Shekulli i argjendtë në letërsinë ruse dhe ardhja e tij në letërsinë shqipe

21 prill 2021
6 Qershori 2021