Rreth Universitetit

Universiteti ynë është një institucion me traditë. Themelimi i tij daton më 1957 por është për tu përmendur fakti se gurët e parë në themelimin e Universitetit të Tiranës janë vendosur  që me  krijimin e institucioneve të para arsimore që prej vitit 1946. Qysh atëherë kanë kaluar disa dhjetëvjeçarë dhe bashkë me ta breza të tërë pedagogësh, shkencëtarësh, punonjësish dhe studentësh. Dhe suksesi i Universitetit të Tiranës u kushtohet pikërisht atyre. Prandaj, mijëra studentë të rinj që e njohin këtë traditë dhe profesorët që punojnë me ta, ecin në gjurmët e tyre, duke u përpjekur vazhdimisht për të qenë kudo dhe në çdo kohë më të mirët…Më tepër>>>

Aktivitet

Vizita e grupit te studenteve nga Universiteti Kütahya Dumlupinar

Sot na vizituan nje grup studentesh nga Universiteti Kütahya Dumlupinar te cilet nen drejtimin e profesorit te tyre pas vizites ne FGjH u drejtuan per ne tendat e te demtuarve nga Termeti! Aty do te lene pakot e ndihmave per bashkemoshatarrt dhe familjet e tyre qe do te takojne atje! Mirenjohje dhe shume energji pozitive per te bashkepunuar midis dy Stafeve e studenteve tane....


Aktivitet

INFORMACION MBI ZHVILLIMIN E KONFERENCËS XII NDËRKOMBËTARE TË DEPARTAMENTIT TË GJUHËS ANGLEZE

Në datat 25 dhe 26 tetor 2019 Departamenti i Gjuhës Angleze organizoi Konferencën e 12-të ndërkombëtare me temë “New Dimensions and Approaches in....


Aktivitet

Në kuadēr te Nismës së FGJH-së për muajin Tetor të Letërsisë dhe të Librit "Dhuro, Lexo një Libër".

Në kuadēr te Nismës së FGJH-së për muajin Tetor të Letërsisë dhe të Librit “Dhuro, Lexo një Libër” studentët e Departamentit të Gjuhëve Sllave dhe ...


Aktivitet

Sot në ambientet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, nisi trajnimi me studentë të Gjuhës Frënge

Zoti Jan Nowak, profesor i gjuhës frënge, themelues i Drameducation – Qendër Ndërkombëtare e Teatrit Frankofon në Poloni ...


Aktivitet

Vizitë treditore me karakter kryesisht trajnues dhe informues e mundësuar me financimin e Ambasadës Greke në Tiranë, në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Greke në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja

Në eskursionin e mundësuar me financimin e Ambasadës Greke në Tiranë, në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Greke në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja....


Aktivite te tjera>>>


Multimedia
Njoftime

Vendimi i Rektorit të Universitetit të Tiranës, Nr.211, datë 03.12.2019 “Për pezullimin e periudhës zgjedhore për anëtarë të Këshillave Studentorë të fakulteteve të UT”
Solidarizim i Fakultetit të Gjuhëve të Huaja për gjendjen e krijuar nga tërmeti i datës 26 Nëntor.
Njoftim ! Informacion mbi Magna Charta Universitatum

Njofitm në kuadër të Programit Erasmus+ Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin Hacettepe

Njofitm në kuadër të Programit Erasmus+

Bashkëngjitur do të gjeni Urdhërin Nr.122 datë 22.11.2019. MBI VETËKANDIDIMIN E STUDENTEVE PËR KOMISIONIN INSTITUCIONAL ZGJEDHOR STUDENTOR DHE KOMISIONIN E APELIT STUDENTOR TË UT DHE PËRGATITJEN E LISTAVE TË ZGJEDHËSVE

Bashkëngjitur do të gjeni Vendimin e Senatit Akademik të Universitetit të Tiranës nr. 52, datë 20.11.2019 “Për miratimin e periudhës zgjedhore dhe datës së zgjedhjeve për anëtar të Këshillave Studentorë të Fakulteteve të UT” , si dhe Vendimin e Rektorit nr. 200, datë 20.11.2019 “Për shpalljen e periudhës zgjedhore dhe datës së zgjedhjeve për anëtar të Këshillave Studentorë të Fakulteteve të UT”

Në kuadër të programit Erasmus + është shtyrë thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët Ph.D. të Universitetit të Tiranës në Universitetin e Granadës, në Spanjë për semestrin e dytë të vitit akademik 2019-2020.

Karta e studentit

Konferenca ndërkombëtare me temë “Dimensionalitetii veprës së A.S.Pushkinit”

Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike, Dega e Gjuhës Ruse ditën e enjte, më datë 21 nëntor, 2019, ora 11:00, salla “Argjiro”, organizon për studentët e Degës së Gjuhës ruse, dhe pedagogët e FGJH, një bisedë të hapur me profesorin dhe përkthyesin e letërsisë ruse Prof.Asoc.Dr Korab Hoxhën, i vlerësuar në Panairin e Librit, Tirana, 2019, me çmimin “Përkthyesi i vitit”, për përkthimin e botimit me poezi, prozë dhe ese “Tetori në vagon”, të shkrimtares ruse Marina Cvetajeva.

Në kuadër të programit Erasmus + Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në South-West University “Neofit Rilski”, në Bullgari për studentët e Universitetit të Tiranës, për semestrin e dytë të vitit akademik 2019-2020

Më tepër>>

EURAXESS- Researchers in Motion
Karta Europiane për Kërkuesit Shkencor :