Events

Latest Past Veprimtari

TAKIM KULTUROR ME TEMË “DITA E GJUHËS RUSE”

Nё kuadёr tё 6 Qershorit - Ditёs sё Gjuhёs Ruse, Dega e Gjuhёs Ruse, në Departamentin e Gjuhëve Sllave e Ballkanike, nё Fakultetin e Gjuhёve tё Huaja, në bashkëpunim me Shoqatën e Miqësisë Shqipëri-Rusi, organizoi në mjediset e FGJH-së njё takim kulturor me temë: “Gjuha Ruse: gjuhë e Pushkinit dhe e afrimit mes kulturave". Në […]

AKTIVITET LETRAR

Në kuadēr te Nismës së FGJH-së për muajin Tetor 2019, Muaji i  Letërsisë dhe i Librit me temë: “Dhuro, Lexo një Libër”, studentët e Departamentit të Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike patën një bisedë të ngrohtë dhe miqësore me përkthyesin dhe profesorin e letërsisë ruse Prof.asoc.dr. Korab Hoxhën.  

KONFERENCË NDËRKOMBËTARE SHKENCORE KUSHTUAR 220 VJETORIT TË POETIT TË MADH RUS A.S.PUSHKINIT

Në kuadër të veprimtarive shkencore dhe jubilare kushtuar 220-vjetorit të poetit të madh rus A.S.Pushkinit, viti 2019, shpallur dhe nga UNESC0, si viti i A.S.Pushkinit, më 06-07 qershor, 2019, zhvilloi në Tiranë punimet konferenca ndërkombëtare me temë “Dimensionaliteti i veprës së A.S.Pushkinit“, e organizuar nga Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhëve Sllavo e […]