«Una ribelle alla conquista del Nobel»  nga Prof. Rossana Dedola

Ditën e mërkurë, datë 3 maj 2023ora 11:30në sallën Europa do të mbahet ligjërata me titull «Una ribelle alla conquista del Nobel»  nga Prof. Rossana Dedola, studiuese, shkrimtare, kritike italiane. Prof. Dedola i ka kushtuar disa libra studimorë shkrimtares italiane me origjinë nga Sardenja Grazia Deledda, e njohur në mbarë botën dhe e vetmja shkrimtare femër italiane që fitoi çmimin Nobel për letërsinë në vitin 1926. 

Ftohen të marrin pjesë në këtë event studentë, pedagogë, studiues, dashamirës të letërsisë italiane. Ky event organizohet me mbështetjen e Ambasadës Italiane, Tiranë.