Njoftime – Departamenti i Gjuhës Italiane

Kategori

Gjatë Workshop-it të datës 08.05.2023, të realizuar nga grupi mësimor – kërkimor i Përkthimit & Interpretimit i Departamentit të Gjuhës Italiane, u diskutua mbi çështje që kanë të bëjnë me vështirësitë e përkthimit të letërsisë për fëmijë si dhe zhvillimin e aftësive të përkthyesve në përkthimin e librave kushtuar lexuesve të vegjël. Gjatë ligjëtarave të mbajtura...
Lexo më shumë
Gjatë Worshop-it Didaktik të datës 08.05. 23, i realizuar nga Grupi kërkimor – mësimor i Departamentit të Gjuhës Italiane, u diskutua mbi çështje që kanë të bëjnë me zhvillimin e aftësive në mësimdhënien e gjuhës së huaj, veçoritë dhe karakteristikat që ato mbartin, faktorët që ndikojnë negativisht dhe  pozitivisht në përvetësimin e tyre, teknikat dhe materialet...
Lexo më shumë
Ditën e hënë, datë 08 maj 2023, ora 10:30, në kuadër të projektit shkencor «Përkthimi i letërsisë italiane për fëmijë në gjuhën shqipe», grupi kërkimor-mësimor i Përkthimit & Interpretimit i Departamentit të Gjuhës Italiane, organizon Workshop-in me titull «Përkthejmë për lexuesit e vegjël (vështirësi, sfida, zgjidhje)». Grupi i synuar i trajnimit janë studentët e vitit të tretë Bachelor, studentët...
Lexo më shumë
Ditën e hënë datë 08.05.2023, ora 14:30, në kuadrin e projektit shkencor “Përftimi i kompetencave lidhur me aftësinë e të dëgjimit dhe të folurit në një këndvështrim didaktik dhe vlerësues me qëllim zhvillimin e artit të komunikimit në gjuhën italiane”, Grupi kërkimor- mësimor i Departamentit të Gjuhës Italiane, organizon Workshop-in me titull “Sviluppo dell’ascoltare per...
Lexo më shumë
Ditën e mërkurë, datë 3 maj 2023, ora 11:30, në sallën Europa do të mbahet ligjërata me titull «Una ribelle alla conquista del Nobel»  nga Prof. Rossana Dedola, studiuese, shkrimtare, kritike italiane. Prof. Dedola i ka kushtuar disa libra studimorë shkrimtares italiane me origjinë nga Sardenja Grazia Deledda, e njohur në mbarë botën dhe e vetmja shkrimtare femër italiane që fitoi çmimin...
Lexo më shumë
Ditën e martë, datë 18 prill 2023, në orën 09:30, në sallën Europa, të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, prof. Vito Saracino do të prezantojë librin e tij “Ciao Shqipëria! Il secolo dei media nei rapporti culturali italo-albanesi” botuar nga shtëpia botuese “Besa”.   Ky libër vjen pas një pune kërkimore pesëvjeçare dhe propozohet si një histori e gjatë që ndërthur aspekte historike, kulturore...
Lexo më shumë
Në datën 21 mars 2023, në Institutin Italian të Kulturës (Pallai i Kulturës) u zhvillua aktivitet i grupit mësimor kërkimor i gjuhës italiane FGJH: Promovim i përkthimeve të bëra nga Prof. Dr. Klodeta Dibra të dy vëllimeve me poezi të poetes italiane Alda Merinini.  Në aktivitet morën pjesë kolegë, student, miq e dashamirës të poezisë....
Lexo më shumë
1 2 3

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PËR ÇDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]