Aktivitet i grupit mësimor kërkimor Gjuhësi Didaktikë e Gjuhës Turke

Kategori

Aktivitet I grupit mësimor kërkimor Gjuhësi Didaktike e gjuhës turke
Më datë 28 tetor 2022, Grupi mësimor kërkimor Gjuhësi Didaktike e gjuhës turke organizoi sesionin shkencor “Ataturku dhe Republika e Turqisë, nē vigjilje të 100 vjetorit tē themelimit të Republikës së Turqisë. Në këtë veprimtari referuesit trajtuan rolin e figurës së Ataturkut si: – “Ndikimi i reformave në formësimin e shtetit sekular Turk” – “Vepra “Nutuk” e Ataturkut udhërrëfyes i brezave” – “Ndihmesa e Ataturkut në...
Lexo më shumë
sllovake
Në vijim të Shkollës verore të Kaligrafisë dhe të Epigrafisë, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja,Universiteti i Tiranës, në bashkëpunim me grupin mësimor kërkimor: Gjuhësi  Didaktikë e Gjuhës Turke, me mbështetjen e Ambasadës së Republikës së Sllovakisë në Tiranë, në vëmendjen e shkëlqesisë së tij Ambasadorin z. Peter Spisiak,...
Lexo më shumë
workshop
Me datē 23.03.2023, nē sallën Argjiro të Fakultetit tonë, u mbajt një workshop me temë “Kundrime Letrare” me rastin e 100 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve zyrtare Shqipëri-Turqi. Ky aktivitet u organizua nga Grupi mësimor kërkimor: Gjuhësi  Didaktikë e Gjuhës Turke dhe me mbështetjen dhe pjesëmarrjen e profesorëve nga Universiteti i Qipros, Nicosia Qipro.nga Departamenti...
Lexo më shumë