Njoftime – Departamenti i Gjuhës Spanjolle

Kategori

  Përshëndetje i dashur maturant, Tani është momenti të tregohesh i matur në përzgjedhjen e fakultetit ku do të kryesh studimet e tua. Fakulteti i Gjuhëve të Huaja është këtu për të të ofruar mundësi të shkëlqyera akademike. Në Fakultetin tonë mund të zgjedhësh: Bachelor në Gjuhë Spanjolle me drejtim në: Gjuhë, letërsi dhe qytetërim...
Lexo më shumë
Në datën 28 maj, ora 11.00, 2024 vjen për një Leksion të hapur poeti i mirënjohur Fernado Valverde Rodrigues, nga Universiteti Viginia, me titull: “ The literary landscape of Albania: a proposal for the international dissemination of literature based on authors such as Lord Byron and Ismail Kadaré”. Ju ftojmë të merrni pjesë në këtë...
Lexo më shumë
Njoftim! Bashkëngjitur po ju percjellim Grafikët e provimeve për programet Master i Shkencave në Gjuhë dhe Komunikim Ndërkulturor dhe Turistik dhe Master i Shkencave në Përkthim Teknik –Letrar dhe Interpretim, Viti I, Sezoni i dimrit-2024, Departamenti i Gjuhës Spanjolle. Suksese!
Lexo më shumë
Në kuadër të Thirrjes së FGJH-së për vitin 2022-2023: “Projekte të kërkimit shkencor”, Departamenti i Gjuhës Spanjolle mori pjesë me projektin “Sfidat e përkthimit terminologjik në dinamikat e reja kombëtare dhe globale të Shqipërisë. Përkthimi i terminologjisë së trashëgimisë kulturore dhe juridiko-administrative”. Pjesë e këtij projekti është aktiviteti shkencor me titull “Workshop mbi përkthimin sipas...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Spanjolle ka kënaqësinë t’ju ftojë nesër në datë 30.05.2023 në takimin që do të zhvillohet në bashkëpunim me Ambasadën Spanjolle me dy shkrimtarët spanjollë Alfredo Villaverde Gil dhe Manuel Méndez Guerrero. Takimi fillon në orën 11.00 në ambientet e sallës “Rozafa” Jeni të mirëpritur!
Lexo më shumë
11
“Spanjishtja gjuhë globale” Fakulteti i Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Institutin Servantes në Romë dhe Departamentin e Studimeve Hispanike të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja organizoi konferencën me temë: “Spanjishtja, Gjuhë Globale”. Fjalën e hapjes e mbajti Ambasadori i Spanjës në Shqipëri Sh. T. Z. Álvaro Renedo dhe Prof. Dr. Esmeralda Kromidha, Dekane e...
Lexo më shumë
SPANJISHTJA GJUHË GLOBALE Konferencë mbi rëndësinë dhe mundësitë që ofron mësimi i gjuhës spanjolle në bashkëpunim me Institutin Servantes në Romë dhe Departamentin e Studimeve Hispanike të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës. Datë: 15 Maj 2023 Ora: 09:00 Vendi: Godina “Liria”, Qyteti Studenti, Rruga “Arben Boci”
Lexo më shumë
Njoftim! Ju përcjellim orarin mësimor provizor të Departamentit të Gjuhës Spanjolle, Cikli Bachelor, Viti Akademik 2022-2023. Suksese!
Lexo më shumë
1 2