Aktivitete – Departamenti i Gjuhës Frënge

Kategori

Në kuadër të ndërkombëtarizimit të programeve studimore si edhe të Marrëveshjes specifike mes Fakultetit të Gjuhëve të Huaja dhe Fakultetit Unité de Formation et de Recherche (UFR) des Lettres & des Langues të Universitetit të Poitiesë në Francë, u bë e mundur që për herë të parë, 5 (pesë) studentë të Fakultetit të Gjuhëve të...
Lexo më shumë
Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Librit, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit (QKLL), organizoi aktivitetin letrar “Lexojmë dhe përkujtojmë Molierin në 400 vjetorin e lindjes së tij”. Aktiviteti letrar që u moderua nga Prof.As.Dr. Alba Frashëri, Përgjegjëse e Departamentit të Gjjuhës Frënge dhe Dr. Drita Rira,Zv-Dekane,...
Lexo më shumë
Në datën 12 Prill,mirëpritëm në ambientet e Dekanatit të FGJH-së kolegë nga Universiteti i Nantës në Francë, ekspertë në ofrimin e programeve pluridisiplinare të digjitalizuara. Kjo vizitë zhvillohet në kuadër të projektit Erasmus +, bashkëpunimit midis Departamentit të Gjeografisë të Universitetit të Tiranës me Universitetin e Nantës i cili sjell këtë javë (11- 16.04.2022) përvojën...
Lexo më shumë
Një takim i ngrohtë për të diskutuar mbi sfidat dhe dilemat e përkthimit letrar me shkrimtarin e njohur Zija Çela dhe Sébastien Gricourt, pērkthyesi i romanit të tij të fundit “Djalli komik” në frëngjisht (Le diable comique), si dhe pedagogē të Departamentit të Gjuhës Frënge.              
Lexo më shumë
Studentët e departamentit të gjuhës frënge, nën drejtimin e Prof. Ardiana Hyso Kastrati, interpretuan në Art Turbina pjesën teatrale Argan fait le mort te Emanuelle delle Piane bazuar në komedinë e Molierit Le malade imaginaire dhe i falën publikut emocione të këndshme.       
Lexo më shumë
Në takim me Ambasadoren e Francës në Shqipëri, Shkëlqesinë e Saj Elisabeth Barsacq , me studentë e pedagogë të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, në kuadrin e presidencës franceze të Këshillit të Bashkimit Evropian 2022 dhe Vitit Evropian të Rinisë 2022 i shpallur si i tillë nga Parlamenti i Bashkimit Evropian. Leksioni i hapur i...
Lexo më shumë
Prezantimit i konferencës së Prof. Freiderikos Valetopoulos me temë: « Përcaktimi i kompleksitetit leksikor dhe sintaksor përmes korpuseve të nxënësve “ Conférence de professeur Freiderikos Valetopoulos: “Définir la complexité lexicale et syntaxique à travers les corpus d’apprenants”      
Lexo më shumë
Në kuadrin e Kryesisë franceze të Këshillit të Bashkimit Evropian, Ambasadorja e Francës në Shqipëri, Zonja Elisabeth Barsacq, dhe Ambasadori i BE, Zoti Luigi Soreca, në bashkëpunim me Fakultetin e Gjuhëve të Huaja organizuan aktivitetin: NE, EVROPA: BANKETI I POPUJVE vepër e Laurent Gaudé “Kush janë etërit tanë dhe nga çfarë kemi lindur ne?” “Evropa...
Lexo më shumë
Zhvillimi i konferencës së Prof. Stéphanie Gobet me temë: “Mësimi i frëngjishtes së shkruar nëpërmjet një gjuhe burimore të folur: kategorizimi i gabimeve”. Conférence de professeur Stéphanie Gobet Jacob  “Apprendre le français écrit avec une langue source à tradition orale : catégorisation des erreurs”.              
Lexo më shumë
Në kuadrin e ndërkombëtarizimit të FGjH – UT    Fakulteti i Gjuhëve të Huaja mirëpriti pedagogë të Universitetit të Poitiers-Francë në auditoret e tij. Një marrëveshje e njohjes së diplomave respektive të Masterit të Didaktilës së gjuhës frënge për studentët që do të ndjekin 1 semestër ose 1 vit akademik në fakultetet respektive është nënshkruar....
Lexo më shumë
1 2

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PËR ÇDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]