Aktivitete – Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike

Kategori

Departmenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, UT. Me rastin e 18 Dhjetorit, Ditēs Botërore të Gjuhës Arabe të shpallur nga UNESCO. Organizon konferencën me temë “Arabishtja, Gjuhë e poezisë dhe arteve” Ora: 16.30 Vendi: Hotel Marriot, Salla: Amantia  
Lexo më shumë
Më datë 14.12.2023, Dega e Gjuhës Ruse, organizoi në Sallën “Rozafa”, të FGJH-së një aktivitet shkencor me temë: Jorgji Doksani në takim me përkthyesin “Përkthimi sot dhe inteligjenca artificiale”. Koordinatorja, prof. asoc. dr. Alma Pinari, pasi bëri  hapjen e këtij takimi, ia dhe fjalën përkthyesit të njohur, Jorgji Doksani, i cili foli rreth sfidave të...
Lexo më shumë
Ditën e djeshme me datë 15.11.2023, studentët e Degës së Gjuhës Ruse, të Fakultetit te Gjuhëve të Huaja organizuan në Sallën “Europa” aktivitetin letrar me temë: “Një udhëtim me klasikët rusë”. Ishte e pranishme në këtë aktivitet vetë dekania e FGJH-së, prof. dr. Esmeralda Kromidha, përgjegjësi i Departamentit të Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike prof. asoc....
Lexo më shumë
Sot, më 2 tetor 2023, në nisje të procesit mësimor të vitit të ri akademik 2023-2024, Dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të Universiteti i Tiranes. Faqja Zyrtare, Prof. Dr. Esmeralda KROMIDHA së bashku me Drejtuesit e Njësive Bazë, personelin akademik të njësive përkatëse si edhe strukturat në mbështetje të procesit mësimor dhe atij...
Lexo më shumë
Ftojmë të gjithë studiuesit, pedagogët, doktorantët, studentët pasuniversitarë, përkthyesit dhe të interesuarit, të marrin pjesë në Simpoziumin Shkencor Ndërkombëtar me temë: «DOSTOJEVSKI DHE GJENIALITETI I TIJ», i cili do tëorganizohet më 06 Qershor 2023. Ky simpozium mbahet për nder të dyqindvjetorittë lindjes së shkrimtarit të madh rus F.M.Dostojevskit, vepra e të cilit ka ardhur e...
Lexo më shumë
Më 11 maj 2023, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike, Universitetin e Sofies “St, Klement Ohridski”, Bullgari, si dhe me Universitetin “Fehmi Agani” të Gjakovës, organizuan Konferencën Shkencore Ndërkombëtare me temë bosht “Terminologjia në fushat humane dhe pasqyrimi i saj në fjalorë”. Konferencën...
Lexo më shumë
KONFERENCË SHKENCORE NDËRKOMBËTARE Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike të Tiranës, Universitetin e Sofies “St, Klement Ohridski”, Bullgari, si dhe me Universitetin “Fehmi Agani” të Gjakovës, organizon më datën 11 maj, 2023 Konferencën Shkencore Ndërkombëtare me temë bosht “Terminologjia në fushat humane dhe...
Lexo më shumë
FTESË PËR PJESËMARRJE DEPARTAMENTI I GJUHËVE SLLAVE DHE BALLKANIKE DEGA E GJUHËS RUSE ORGANIZON SIMPOZIUMIN SHKENCOR NDËRKOMBËTAR ME TEMË: «DOSTOJEVSKI DHE GJENIALITETI I TIJ» 06 QERSHOR 2023, FGJH SALLA “EUROPA”, ora 09:00 ————————————————– INVITATION TO PARTICIPATE DEPARTMENT OF SLAVIC AND BALKAN LANGUAGES RUSSIAN LANGUAGE BRANCH ORGANIZES INTERNATIONAL SCIENTIFIC SYMPOSIUM SUBJECT: “DOSTOYEVSKY AND HIS GENIUS” JUNE...
Lexo më shumë
11
Rusishtja në tregun e turizmit Rusishtja në tregun e turizmit Në kuadër të aktiviteteve të Grupit Mësimor Kërkimor Gjuhësi- Përkthim të Gjuhës Ruse, më 29 mars 2023, në Sallën “Rozafa”, FGJH, u organizua tryeza e rrumbullakët me temë:”Rusishtja në tregun e turizmit”. Aktiviteti u realizua në bashkëpunim me agjensi të ndryshme turistike brenda vendit. Objekti...
Lexo më shumë
Nē sallën Argjiro të Fakultetit tonë, u mbajt një workshop me temë “Kundrime Letrare” me rastin e 100 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve zyrtare Shqipëri-Turqi. Ky aktivitet u organizua nga Dega e Gjuhës Turke, me mbështetjen dhe pjesëmarrjen e profesorëve nga Universiteti i Qipros, Nicosia Qipro. nga Departamenti i Letërsisë, FHF, nga Departamenti i Gjuhëve...
Lexo më shumë
1 2 3