Aktivitete – Departamenti i Gjuhës Spanjolle

Kategori

  Përshëndetje i dashur maturant, Tani është momenti të tregohesh i matur në përzgjedhjen e fakultetit ku do të kryesh studimet e tua. Fakulteti i Gjuhëve të Huaja është këtu për të të ofruar mundësi të shkëlqyera akademike. Në Fakultetin tonë mund të zgjedhësh: Bachelor në Gjuhë Spanjolle me drejtim në: Gjuhë, letërsi dhe qytetërim...
Lexo më shumë
Në datën 28 maj, ora 11.00, 2024 vjen për një Leksion të hapur poeti i mirënjohur Fernado Valverde Rodrigues, nga Universiteti Viginia, me titull: “ The literary landscape of Albania: a proposal for the international dissemination of literature based on authors such as Lord Byron and Ismail Kadaré”. Ju ftojmë të merrni pjesë në këtë...
Lexo më shumë
Tavolinë e rrumbullakët “Përkthimi terminologjik Spanjisht-Shqip dhe Shqip-Spanjisht”. Në kuadër të thirrjes “Projekte të kërkimit shkencor”, projekte FGJH 2023, në mbështetje të kërkimit shkencor dhe të kërkuesve të rinj, Departamentit të Gjuhës Spanjolle gjatë vitit 2023 ka punuar në projektin me titull  “Sfidat e përkthimit terminologjik në dinamikat e reja kombëtare dhe globale të Shqipërisë....
Lexo më shumë
Sot, më 2 tetor 2023, në nisje të procesit mësimor të vitit të ri akademik 2023-2024, Dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të Universiteti i Tiranes. Faqja Zyrtare, Prof. Dr. Esmeralda KROMIDHA së bashku me Drejtuesit e Njësive Bazë, personelin akademik të njësive përkatëse si edhe strukturat në mbështetje të procesit mësimor dhe atij...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Spanjolle ka kënaqësinë t’ju ftojë nesër në datë 30.05.2023 në takimin që do të zhvillohet në bashkëpunim me Ambasadën Spanjolle me dy shkrimtarët spanjollë Alfredo Villaverde Gil dhe Manuel Méndez Guerrero. Takimi fillon në orën 11.00 në ambientet e sallës “Rozafa” Jeni të mirëpritur!
Lexo më shumë
11
“Spanjishtja gjuhë globale” Fakulteti i Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Institutin Servantes në Romë dhe Departamentin e Studimeve Hispanike të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja organizoi konferencën me temë: “Spanjishtja, Gjuhë Globale”. Fjalën e hapjes e mbajti Ambasadori i Spanjës në Shqipëri Sh. T. Z. Álvaro Renedo dhe Prof. Dr. Esmeralda Kromidha, Dekane e...
Lexo më shumë
SPANJISHTJA GJUHË GLOBALE Konferencë mbi rëndësinë dhe mundësitë që ofron mësimi i gjuhës spanjolle në bashkëpunim me Institutin Servantes në Romë dhe Departamentin e Studimeve Hispanike të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës. Datë: 15 Maj 2023 Ora: 09:00 Vendi: Godina “Liria”, Qyteti Studenti, Rruga “Arben Boci”
Lexo më shumë
Një mbasdite ndryshe në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja. Inauguruam muralin e pikturuar në ambientet e FGjHsë- nga piktori spanjoll Carlos Alvarez në kuadër të javës kulturore spanjolle. Ceremonia e inaugurimit u zhvillua në prani të Ministres së Kulturës Znj. Elva Margariti, Ambasadorit të Mbretërisë së Spanjës në Shqipëri SH.T.Z. Alvaro Renedo Zalba, Zv. Rektores...
Lexo më shumë
Në kuadër të Ditës Botërore të Gjuhës Spanjolle dhe Ditës Botërore të Librit dhe të së Drejtës së Autorit, në datë 21.04.2022 Departamenti i gjuhës spanjolle, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja zhvilloi një aktivitet ku u lexuan pjesë nga vepra “Don Kishoti i Mançës” e autorit Miguel de Cervantes Saavedra në gjuhë të ndryshme të...
Lexo më shumë