Prill 2023

Month

11
Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me temë “Përkthimi dhe Komunikimi, Sfidat dhe Përparësitë në rrafshin ndërkombëtar” e organizuar nga Departamenti i Gjuhës Greke në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Angleze, Universitetin Ionian të Korfuzit dhe Fondacionin Grek të Kulturës.
Lexo më shumë
Konferencë
Konferenca njëditore e mbajtur në ambientet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, e cila u organizua nga Grupi Mësimor Kërkimor Gjuhësi Përkthim të Gjuhës Greke, pati pjesëmarrje mjaft të gjerë  me kumtesa e diskutime shumë interesante në fushën e përkthimit dhe për sfidat që përkthyesit hasin çdo ditë. Eksperiencat e shkëmbyera me kolegë të gjuhëve...
Lexo më shumë
11
Konferenca ndërkombëtare “30 vjet gjermanistikë”, u zhvillua me rastin e 30-vjetorit të Departamentit të Gjermanishtes në Universitetin e Tiranës . Së bashku me ambasadorin gjerman Peter Zingraf dhe mysafirë të tjerë nderi, ambasadori Christian Steiner solli në vemendje bashkëpunimin e suksesshëm gjatë dekadave të fundit. Qysh në vitin 1992, Departamenti i Gjermanishtes u bë pjesë përbërëse...
Lexo më shumë
Grupi mësimor kërkimor Didaktikë e Gjuhës Frënge realizoi në datën 25 prill 2023, në ambientet e FGJH-së, workshopin me temë : “Kuadri i Përbashkët Evropian i Referencës për Gjuhët: Volumi plotësues shoqërues”. Aktiviteti shkencor, i cili bëri bashkë dhe specialistë të tjerë të Didaktikës të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, mundësoi njohjen e shpjegimin nga...
Lexo më shumë
THIRRJE PËR KONFERENCË SHKENCORE STUDENTORE NDËRKOMBËTARE Universitetit i Tiranës fton studentë dhe kërkues të rinj të marrin pjesë në konferencën shkencore studentore “Kërkimi shkencor dhe edukimi në perspektivën e studentëve dhe studiuesve të rinj – UT flet me zërin e studentëve”. Kjo Konferencë ka si qëllim prezantimin e arritjeve në fushën e kërkimit shkencor nga...
Lexo më shumë
Aktivitet i Departamentit të Gjuhës Gjermane dhe grupit mësimor kërkimor “Qytetërim i Gjuhës Gjermane”. Dje, datë 19.04.2023, patëm kënaqësinë të mirëprisnim në ambjentet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja Dr. Goekhan Tuncer, drejtues i Heinrich-Böll-Stiftung Tirana dhe pedagog pranë Universitetit të Humboldt-it në Berlin. Z.Tuncer mbajti një leksion të hapur me temë “Berlin – Von...
Lexo më shumë
Ekipi kërkimor i didaktikës i Departmentit të Gjuhës Frënge organizon workshopin me temë: “KUADRI EVROPIAN I PËRBASHKËT I REFERENCAVE PËR GJUHËT-VOLUMI PLOTËSUES DHE NDËRMJETËSIMI GJUHËSOR” Salla e Trajnimeve 215 Data 25.04.2023 Ora 10:00
Lexo më shumë
1 2 3 4