Summer School e Turizmit dhe e Kultures

Kategori

Në ditën e fundit të Shkollës Verore Kulturë dhe Turizëm u zhvillua një ceremoni përmbyllëse në ambjentet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin Dekani i Fakultetit Prof. Dr. Esmeralda Kromidha, studentët pjesëmarrës në programin e Shkollës Verore të Turizmit dhe Kulturës, pedagogët që udhëhoqën studentët gjatë gjithë zhvillimit të...
Lexo më shumë
Në ditën e pestë të Shkollës Verore të Turizmit dhe Kulturës studentët e FGJH patën mundësi të vizitonin Shtëpinë Botuese “Toena”, ku u mirëpritën nga znj. Irena Toçi, Administratore e Shtëpisë Botuese. Lidhur me temën “Roli dhe aftësia e ndërmjetësit kulturor dhe njohja me profesione të ndryshme në një shtëpi botuese”, ajo i këshilloi studentët...
Lexo më shumë
Në kuadër të Shkollës Verore të Turizmit dhe Kulturës, në ditën e katërt, studentët e programit Master i Shkencave në Gjuhë dhe Komunikim Ndërkulturor e Turistik, patën një takim pune me z. Rahman Kasa, Kryetarin e Shoqatës Unioni Turistik Shqiptar si edhe me përfaqësues të Agjencisë Turistike “Happy Tours”. Në një atmosferë shumë mikpritëse, Z....
Lexo më shumë
Vijon në ditën e tretë Shkolla Verore e Turizmit dhe Kulturës ku, studentët e Masterit të Shkencave në Gjuhë dhe Komunikim Ndërkulturor e Turistik në gjuhën angleze, franceze, italiane, spanjolle, vizituan Qëndrën Muzeore Durrës: Muzeun Arkeologjik dhe Amfiteatrin. Gjatë kësaj vizite studentët u takuan me Drejtorin e Qendrës Muzeore, Z.Alban Ramohitaj i cili u foli...
Lexo më shumë
Dita e dytë “Shkollës Verore së Turizmit dhe Kulturës” ku studentët e FGJH-së të programit Master i Shkencave në Gjuhë dhe Komunikim Ndërkulturor e Turistik në gjuhën angleze, franceze, italiane, spanjolle, morën pjesë në një takim pune në Agjencinë e Përkthimeve dhe Eventeve Cosmos. Znj. Alketa Ylli, një prej anetarëve të rrjetit Alumni FGJH, përfaqësuese...
Lexo më shumë
Në 13 Qershor nisi Shkolla Verore e Turizmit dhe Kulturës, organizuar nga Fakulteti i Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar, Muzeun Kombëtar “Shtëpia me Gjethe”, Muzeun Arkeologjik Durrës, Agjencinë e Përkthimeve dhe Eventeve Cosmos, Shtëpinë Botuese “Toena” dhe Shoqatën e Unionit Turistik Shqiptar. Dita e parë e Shkollës ishte në Muzeun Historik...
Lexo më shumë
Duke marrë në konsideratë kërkesat e ardhura nga studentët e Masterit “Gjuhë dhe komunikim ndërkulturor e turistik”, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar, Muzeun Kombëtar “Shtëpia me Gjethe”, Muzeun Arkeologjik Durrës, Agjencinë e Përkthimeve dhe Eventeve Cosmos, Shtëpinë Botuese “Toena” dhe Shoqatën e Unionit Turistik Shqiptar do të organizojë Shkollën...
Lexo më shumë