Prill 2022

Month

Në kuadër të Programit të Shkëmbimit Erasmus +, nga data 25.04.2022 deri më 29.04.2022, një ekip nga Universiteti i Shkencave të Aplikuara, Nysa, Poloni vizitoi Fakultetin e Gjuhëve të Huaja dhe Departamentin e Gjuhës Angleze. Ekipi i përbërë nga 2 lektorë, Prof. Marcin Walczyński dhe Ass. Prof. Iwona Sikora dhe shefja e Zyrës së Marrëdhënieve...
Lexo më shumë
Në ambientet e Dekanatit të FGJH-së,mirëpritëm kolegët Prof. Marcin Walczyński & Ass. Prof Iwona Sikura, nga Universiteti i Nysës në Poloni, ekspertë të përkthimit dhe interpretimit, së bashku me Përgjegjësen për Marrëdhëniet me Jashtë të Institutit të Gjuhëve Moderne, Dagmara Bojda, të cilë,t gjatë kësaj jave janë duke kryer një mobilitet mësimdhënieje Erasmus + pranë...
Lexo më shumë
6th International Conference Less Widely Used and Less Taught languages Teaching a LWULTL : challenges for a linguistic plurality in Europe 20 and 21 Octobre 2022 University of Tirana in collaboration with the University of Poitiers Organisation committee: Anida Kisi, University of Tirana Freiderikos Valetopoulos, University of Poitiers Stéphanie Gobet, University of Poitiers The 6th...
Lexo më shumë
Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Librit, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit (QKLL), organizon aktivitetin letrar “Lexojmë dhe përkujtojmë Molierin në 400 vjetorin e lindjes së tij”. Përmes diskutimeve dhe leximeve, kjo atelie që do të organizohet ditën e enjte, datë 10/05/2022, ora 10:00, në Sallën...
Lexo më shumë
Në ambjentet e FGjH-së, me pjesëmarrjen e pedagogëve koordinatorë të klubit të revistës studentore Jonida Petro, Erjon Agolli, Klementina Shiba, Rozana Bela, u zhvillua një takim me studentë të vitit të dytë për shpalljen e konkursit për Newsletter-in më të mirë. Pjesëmarrja masive e studentëve tregoi interesin e tyre duke nënvizuar edhe njëherë motivimin për...
Lexo më shumë
1 2 3 4 5