Mars 2022

Month

Aleanca e Universiteteve Frankofone të Evropës Qëndrore dhe Lindore në bashkëpunim me Universitetin POLITEHNICA të Bukureshtit organizojnë në datat 11 – 15 korrik 2022 në Bukuresht, Rumani, edicionin e IX-të të Festivalit Rajonal të studentëve frankofone nga universitetet anëtare të AUF në Evropën Qendrore dhe Lindore. Studenti aplikues duhet: · Të jetë i regjistruar në...
Lexo më shumë
Klubi i Ambientalistëve FGJH/UT, u bë pjesë e nismës së Vullnetarëve për Atdhe të Pastër. Kësaj nisme iu bashkuan mjaft vullnetarë dashamirës të mjedisit, te cilët sot e përmbyllën aksionin e tyre duke mbjellë 2500 rrënjë pishash  dhe duke mbledhur rreth 2000 kg mbeturina, kryesisht plastikë. Ky aksion perveç edukimit mbi mjedisin pati si qëllim...
Lexo më shumë
Fakulteti i Edukimit në UAMD, në bashkëpunim me partnerë kombëtarë e ndërkombëtarë si Universiti Aldo Moro në Bari, Universiteti i Foxhias, Universiteti i Tiranës etj. organizoi Konferencën e Gjashtë Ndërkombëtare “Inovacion dhe perspektiva të arsimimit bashkëkohor”. E ftuar për të mbajtir një kumtesë ishte edhe Dekania e FGJH-së Prof. dr. Esmeralda Kromidha. Ky është një...
Lexo më shumë
Studentët e degës Studime Britanike dhe Amerikane panë e diskutuan dokumentarin “The Social Dilemma” si ilustrim të aspekteve të kulturës amerikane (biznesi, teknologjia, shoqëria). “ The only way to make technology tilt our society towards Utopia rather than Dystopia is if we once again start embracing values, ethics and principles instead of things like profit...
Lexo më shumë
Një takim i ngrohtë për të diskutuar mbi sfidat dhe dilemat e përkthimit letrar me shkrimtarin e njohur Zija Çela dhe Sébastien Gricourt, pērkthyesi i romanit të tij të fundit “Djalli komik” në frëngjisht (Le diable comique), si dhe pedagogē të Departamentit të Gjuhës Frënge.              
Lexo më shumë
Studentët e departamentit të gjuhës frënge, nën drejtimin e Prof. Ardiana Hyso Kastrati, interpretuan në Art Turbina pjesën teatrale Argan fait le mort te Emanuelle delle Piane bazuar në komedinë e Molierit Le malade imaginaire dhe i falën publikut emocione të këndshme.       
Lexo më shumë
Stenda e FGJH-së, maturantët e Qarkut Vlorë në Panairin Work and Study.                          
Lexo më shumë
Vijojnë shkëmbimet akademike mes Fakultetit të Gjuhëve të Huaja dhe universiteteve evropiane partnere me të cilat UT-FGJH ka lidhur marrëveshje bashkëpunimi. Në kuadër të programit të Komisionit Evropian Erasmus+, sot mirëpritëm në vizitë zyrtare Prof. Angel Felices Lago, nga Universiteti i Grenadës, në Spanjë, specialist i Gjuhëve të Aplikuara në Ekonomi, Marketing e Turizëm, autor...
Lexo më shumë
1 2 3 4