Njoftime – Departamenti i Gjuhës Gjermane

Kategori

Aktivitet – “Të jesh pjesë e BE-së – çfarë do të thotë kjo për mua, përditshmërinë time, të ardhmen time?!” 24 prill 2024 Grupit mësimor kërkimor “Letërsi dhe Qytetërim i Gjuhës Gjermane” zhvilloi një takimi të hapur me Z. Martin Zickendraht, Sekretar i Parë i Ambasadës Gjermane në Shqipëri, Përgjegjës për Kulturën dhe Shtypin. Tema...
Lexo më shumë
Aktivitet i grupit mësimor-kërkimor “Letërsi dhe Qytetërim i gjuhës gjermane “. Në Ditën Botërore të Librit, më datën 23 prill 2024, në sallën “Europa” të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja (FGJH), u zhvillua aktiviteti në kujtim të shkrimtarit të shquar Franz Kafka mbi veprat e tij më të njohura “Letra Milenës” dhe “Letër Babait”. Studentët...
Lexo më shumë
Njoftim! Bashkëngjitur po ju percjellim Grafikët e provimeve për programet Master i Shkencave në Mësuesi e Gjuhës Gjermane për Arsimin e Mesëm të Lartë dhe Master i Shkencave në Përkthim Teknik –Letrar dhe Interpretim, Viti I, Sezoni i dimrit-2024, Departamenti i Gjuhës Gjermane. Suksese!
Lexo më shumë
WORKSHOP (25.10.2023 – 29.10.2023) TRANSFERIMI I GJUHËS DHE NJOHURIVE NË KONTEKSTIN E HAPËSIRAVE TRANSNACIONALE Përshkrim Universiteti i Tiranës, Universiteti i Leipzig-ut dhe Universiteti i Göttingen-it organizojnë për herë të parë një punëtori disa-ditore me temë “Transferimi i gjuhës dhe njohurive në kontekstin e hapësirave transnacionale” në Tiranë, Shqipëri. Tema e migracionit po bëhet gjithnjë e...
Lexo më shumë
“Prof. E. Çabej përmes letërkëmbimit me kolegë të gjuhës gjermane”  Tiranë, 9 nëntor 2023 Në kuadër të Projektit në mbështetje të kërkimit shkencor dhe në mbështetje të kërkuesve të rinj të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, UT, u organizua Konferenca Shkencore Ndërkombëtare për personalitetin e gjuhësisë shqiptare, Prof. Eqrem Çabej. Konferenca u shoqërua me një...
Lexo më shumë
Në datat 10-15 tetor 2023 studentët e Universitetit Pedagogjik të Schwyz në Zvicër ishin të pranishëm në Shqipëri në kuadër të projektit ndërkombëtar „PEER-Net“ të iniciuar nga Universiteti i Zyrihut dhe zhvilluan mësim në fushën e komunikimit ndërkulturor. Ata u mirëpritën nga dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, Prof. Dr. Esmeralda Kromidha, zv. dekania...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Gjermane, pranë Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, në Universitetin e Tiranës, organizoi në kuadër të projektit READ „Interpretimi dhe përkthimi në realitetin virtual. Integrimi i teknologjisë në procesin e përkthimit“ më datë 07.06.2023 në orën 14.30 në sallën 212 takimin e radhës me studentët e programeve të studimit: Master në përkthim-interpretim dhe...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Gjermane ka kënaqësinë t’ju informojë, se sot, më 17.05.2023 grupet kërkimore mësimore: “Qytetërimi i Gjuhës Gjermane”, “Letërsi” dhe “Përkthim” zhvilluan ceremoninë e ndarjes së çmimeve (certifikata dhe çmime simbolike) për fituesit e: Konkursit të Përkthimit dhe Konkursit të Qytetërimit. Duke falënderuar të gjithë studentët pjesëmarrës dhe kolegët që ndihmuan në përzgjedhje po...
Lexo më shumë
Aktivitet i Departamentit të Gjuhës Gjermane dhe grupit mësimor kërkimor “Qytetërim i Gjuhës Gjermane”. Në kuadër të aktiviteteve të grupit mësimor kërkimor “Qytetërim i Gjuhës Gjermane” ditën e  mërkurë, datë 10.05.2023, nga ora 10.30 deri në orën 12.00, në sallën 209, do të mbahet një takim i hapur nga Z. Martin Zickendraht, Atashe Kulturor i Ambasadës Gjermane në Shqipëri....
Lexo më shumë
Me datë 05.05.2023, në sallën e trajnimeve të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, grupi kërkimor-mësimor “Didaktikë / Mësimdhënie” i Departamentit të Gjuhës Gjermane, pati kënaqësinë të organizojë në bashkëpunim me Educational Center dhe përfaqësues të Huber-Verlag, Workshopin me temë “Diversiteti mes studentëve – shumëllojshmëria e ushtrimeve dhe metodave tek Schritte International Neu”. Pjesëmarrësit, pedagogë të...
Lexo më shumë
1 2 3 4