Maj 2023

Month

NJOFTIM! Të dashur studentë, të diplomuar në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës në Vitin akademk 2021-2022! Pasi keni konfirmuar pjesmarrjen tuaj në Ceremoninë e Diplomimit, mund të tërhiqni veshjen e Ceremonisë së diplomimit në Departamentet e Gjuhëve përkatëse, duke filluar nga data 29.05.2023 deri në datën 06.06.2023 ora 09:00-16:00. Për të tërhequr...
Lexo më shumë
Në kuadër të Thirrjes së FGJH-së për vitin 2022-2023: “Projekte të kërkimit shkencor”, Departamenti i Gjuhës Spanjolle mori pjesë me projektin “Sfidat e përkthimit terminologjik në dinamikat e reja kombëtare dhe globale të Shqipërisë. Përkthimi i terminologjisë së trashëgimisë kulturore dhe juridiko-administrative”. Pjesë e këtij projekti është aktiviteti shkencor me titull “Workshop mbi përkthimin sipas...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Spanjolle ka kënaqësinë t’ju ftojë nesër në datë 30.05.2023 në takimin që do të zhvillohet në bashkëpunim me Ambasadën Spanjolle me dy shkrimtarët spanjollë Alfredo Villaverde Gil dhe Manuel Méndez Guerrero. Takimi fillon në orën 11.00 në ambientet e sallës “Rozafa” Jeni të mirëpritur!
Lexo më shumë
Fakulteti i Gjuhëve të Huaja shpall listën paraprake të kandidatëve fitues në Ciklin e tretë të studimeve “Doktoratë”. SHPALLJA E LISTËS PARAPRAKE TË KANDIDATËVE FITUES NË CIKLIN E TRETË TË STUDIMEVE “DOKTORATË” (Kliko këtu) Shënim: Kandidatët që kanë aplikuar për programin e Ciklit të tretë “Doktoratë” dhe nuk janë në listën paraprake të shpallur kanë...
Lexo më shumë
sllovake
Në vijim të Shkollës verore të Kaligrafisë dhe të Epigrafisë, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja,Universiteti i Tiranës, në bashkëpunim me grupin mësimor kërkimor: Gjuhësi  Didaktikë e Gjuhës Turke, me mbështetjen e Ambasadës së Republikës së Sllovakisë në Tiranë, në vëmendjen e shkëlqesisë së tij Ambasadorin z. Peter Spisiak,...
Lexo më shumë
Konferencën Ndërkombëtare
Në përputhje me prioritetet  për të përfshirë  studentët në punën  kërkimore të grupit Letërsi Komunikimi Gjuhës Spanjolle, në datën 19 maj, 2023,  u prezantua në konferencën studentore ndërkombëtare: “UT flet me zërin e studentëve “,  kumtesa “La traducción directa e indirecta de la poesía hispánica. Estudio de caso: Los poemas de Pablo Neruda traducidos al...
Lexo më shumë
Në kuadrin e veprimtarive shkencore dedikuar projektit mbi njohjen dhe promovimin e letërsisë frankofone, grupi mësimor kërkimor i Letërsisë Franceze, zhvilloi në datën 19 maj 2023, aktivitetin shkencor me titull “Njohja e rezistencës dhe dhunës gjatë përpjekjeve për lirinë e gruas, përmes gjuhës poetike të Assia Djebar.” Leksioni i hapur u mbajt nga Dr. Laureta...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Gjermane ka kënaqësinë t’ju informojë, se sot, më 17.05.2023 grupet kërkimore mësimore: “Qytetërimi i Gjuhës Gjermane”, “Letërsi” dhe “Përkthim” zhvilluan ceremoninë e ndarjes së çmimeve (certifikata dhe çmime simbolike) për fituesit e: Konkursit të Përkthimit dhe Konkursit të Qytetërimit. Duke falënderuar të gjithë studentët pjesëmarrës dhe kolegët që ndihmuan në përzgjedhje po...
Lexo më shumë
Konferenca Ndërkombëtare Studentore “Kërkimi shkencor dhe edukimi në perspektivën e studentëve dhe studiuesve të rinj – UT flet me zërin e studentëve”, me pjesëmarrjen e 295 studentëve dhe studiuesve, nga 29 institucione publike dhe private, ku u prezantuan plot 128 studime e punime nga të gjitha fushat: gjuhësi, albanologji, shkenca juridike shkenca sociale e shkenca...
Lexo më shumë
1 2 3 6