Aktivitete – Departamenti i Gjuhës Angleze

Kategori

REPUBLIKA E SHQIPËRISË UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I GJUHËVE TË HUAJA DEPARTAMENTI I GJUHËS ANGLEZE KONFERENCË SHKENCORE NDËRKOMBËTARE “KËRKIMI SHKENCOR DHE QASJET E REJA NË GJUHËSI, MËSIMDHËNIE, PËRKTHIM DHE KULTURË” Në kuadër të Projektit “Përmirësimi i kërkimit shkencor me kërkuesit e rinj të Departamentit të Gjuhës Angleze”, me në fokus të tij kërkimin shkencor në...
Lexo më shumë
Në kuadër të projekteve të organizuara nga departamenti i gjuhës angleze, më datën 16 qershor 2023, u zhvillua aktiviteti në lidhje me kërkimin shkencor. Aktiviteti u hap nga kordinatori, Prof.Dr. Viktor Ristani, i cili informoi në lidhje me rëndësinë e përgatitjes së temave të masterit në përputhje me manualin.  Më pas u vijua me disa...
Lexo më shumë
Në kuadër të projekteve të organizuara nga departamenti i gjuhës angleze, më datën 16 qershor 2023, u zhvillua aktiviteti në lidhje me praktikën profesionale (stazhin) me koordinatore Prof. Dr. Elida Tabaku. Pjesëmarrja e Znj. Fozilet Simoni, Specialiste në Sektorin e Inspektimit dhe Vlerësimit të Cilësisë, Drejtoria e Përgjithshme e Arsimit Parauniversitar u mirëprit dhe informacioni...
Lexo më shumë
Grupi i punës i projekteve të departamentit të gjuhës angleze përgatitën veprimtaritë e rradhës, të cilat do të mbahen më datë 16 qershor 2023 në orën 11:00. Të dy veprimtaritë do të organizohen në kuadër të projektit “Përmirësimi i kërkimit shkencor me kërkuesit e rinj të Departamentit të Gjuhës Angleze” dhe projektit “Praktika profesionale për...
Lexo më shumë
Studentë dhe pedagogë të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja patën mundësinë të ndiqnin një leksion të hapur me temë “The Geography of Words: the most diverse diversity”. Ligjërues i ftuar ishte Prof. Danko Sipka, gjuhëtar, leksikolog e leksikograf nga Universiteti Shtetëror i Arizonës, në SHBA. Leksioni u përqendrua në një nga studimet e fundit të...
Lexo më shumë
We could attend today “Curtain Call Show” at the Experimental Theatre. Assoc. Prof. Dr. Iris Klosi of Department of English Language spent weeks at conceiving, visualizing and preparing this wonderful variety show with the great support of Brunilda Kondi. A group of 29 third year students of British & American Studies and Translation & interpretation...
Lexo më shumë
Në kuadër të Programit të Shkëmbimit Erasmus +, nga data 16.05.2022 deri në 20.05.2022, Prof. Assoc. Maria Bajner, Ph.D, University of Pecs, Hungary, Faculty of Cultural Sciences, Education and Regional Development, vizitoi Departamentin e Gjuhës Angleze dhe Fakultetin e Gjuhëve të Huaja. Gjatë periudhës së qëndrimit u zhvilluan një serë takimesh me kolegë të Departamentit...
Lexo më shumë
“Në vazhdën e aktiviteteve lidhur me kursin Marredhenie Publike, patëm të ftuar z. Elion Kollçaku, PR Manager dhe gazetar i cili mbajti një leksion të hapur me studentët e vitit të dytë  GjuhëAngleze.  Kursi zhvillohet nga pedagoget Dr. Jonida Petro dhe Dr. Rozana Bela. Leksioni i hapur titullohej: ” Let’s talk about Public Relations”. Mes të tjerash, u trajtuan edhe nëntema lidhur me të përbashkëtat dhe dallimet mes marrëdhënieve publike dhe gazetarisë. Z. Elion Kollçaku u fokusua edhe në përvojën personale si PR Manager për më shume se 5 vjet në Shtëpinë Botuese “Dukagjini” duke e përfaqësuar atë në Kosovë, Shqipëri, Itali, Gjermani, Francë dhe në vende të tjera të Evropës Perendimore. Leksioni mori formën edhe të bashkëbisedimit aktiv, ku studentët shfaqën interes të posaçëm përmes pyetjeve lidhur me zbatimin e njohurive në praktikë në fushën e marrëdhënieve publike. Duke qenë se shumë studentë pasi diplomohen në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja punësohen në sektorin privat që mbulojnë këtëfushë si edhe gazetarinë, përvoja e ndarë nga z. Elion Kollçaku ngjalli kureshtje të shtuar lidhur edhe me aspirata të ndryshme që studentët e vitit të dytë Gjuhë Angleze kanë si psh.: si të zhvillojnë në praktikë PR për një shkrimtar/e dhe veprën e tij/saj; si të  krijojnë rrjetëzimin e kontakteve përmes mediave dhe gazetarisë e të tjera pyetje të kësaj natyre. Aktivitete të tilla informuese bazuar në përvoja profesionale të fushës nxisin dhe motivojnë studentët që të gdhendin talente të caktuara dhe të zbulojnë mundësi të shtuara për të ardhmen e tyre profesionale. Aktiviteti u zhvillua plotësisht në gjuhën angleze në datë 6 Maj 2022.”  
Lexo më shumë
Në kuadër të Programit të Shkëmbimit Erasmus +, nga data 25.04.2022 deri më 29.04.2022, një ekip nga Universiteti i Shkencave të Aplikuara, Nysa, Poloni vizitoi Fakultetin e Gjuhëve të Huaja dhe Departamentin e Gjuhës Angleze. Ekipi i përbërë nga 2 lektorë, Prof. Marcin Walczyński dhe Ass. Prof. Iwona Sikora dhe shefja e Zyrës së Marrëdhënieve...
Lexo më shumë
Në ambientet e Dekanatit të FGJH-së,mirëpritëm kolegët Prof. Marcin Walczyński & Ass. Prof Iwona Sikura, nga Universiteti i Nysës në Poloni, ekspertë të përkthimit dhe interpretimit, së bashku me Përgjegjësen për Marrëdhëniet me Jashtë të Institutit të Gjuhëve Moderne, Dagmara Bojda, të cilë,t gjatë kësaj jave janë duke kryer një mobilitet mësimdhënieje Erasmus + pranë...
Lexo më shumë
1 2 3 4

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PËR ÇDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]