Aktivitete

Kategori

Në vijim të aktiviteteve të parashikuara të grupit mësimor-kërkimor “Letërsi dhe Qytetërim i Gjuhës Gjermane” dhe Departamentit të Gjuhës Gjermane, në datën 09.04.2024, ora 11.00, në sallën Europa, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, u organizua një takim letrar me shkrimtarin e njohur zviceran, fitues të shumë çmimeve, z. Peter Stamm. Në aktivitet morën pjesë pedagogët...
Lexo më shumë
Sot, më 2 tetor 2023, në nisje të procesit mësimor të vitit të ri akademik 2023-2024, Dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të Universiteti i Tiranes. Faqja Zyrtare, Prof. Dr. Esmeralda KROMIDHA së bashku me Drejtuesit e Njësive Bazë, personelin akademik të njësive përkatëse si edhe strukturat në mbështetje të procesit mësimor dhe atij...
Lexo më shumë
Në ditën e fundit të Shkollës Verore Kulturë dhe Turizëm u zhvillua një ceremoni përmbyllëse në ambjentet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin Dekani i Fakultetit Prof. Dr. Esmeralda Kromidha, studentët pjesëmarrës në programin e Shkollës Verore të Turizmit dhe Kulturës, pedagogët që udhëhoqën studentët gjatë gjithë zhvillimit të...
Lexo më shumë
Me koleget Maria Bajner nga Universiteti i Pecs, Hungari dhe Leonora Xhori. Një javë mësimore e prof. Bajner në kuadër të shkëmbimeve Erasmus+ dhe shkëmbime ideshë mbi projekte të përbashkëta në formimin e mësuesve të ardhshëm. Kjo javë vijon të jetë e pasur edhe me përvojën e profesorëve të tjerë të huaj të pranishëm në...
Lexo më shumë
Më datë 19 Prill 2022, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja mirëpriti përfaqësuesen e Zyrës së Këshillimit të Karrierës së Bashkisë Tiranë Znj. Alma Spahi për trajnimin e studentëve me temën ” Teknikat e Intervistimit”. Ajo i njohu studentët në lidhje me protofolin e karrierës, sjelljen dhe mënyrat e sakta të komunikimit, paraqitjen e jashtme gjatë...
Lexo më shumë
Studentë të FGJH-së morën pjesë në “3E- ENGLISH – ENTREPRENEURSHIP – EMPLOYABILITY”, i cili është një projekt i zbatuar nga Junior Achievement of Albania në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane në Tiranë, në funksion të programit “Debating Economics”, për të pajisur studentët me aftësi të nevojshme në tregun e punës, rritjen personale dhe profesionale. Studentët u...
Lexo më shumë
U organizua aktiviteti përkujtimor për “Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit”. Në këtë ditë përkujtohen miliona viktima të politikave të gjenocidit nazist që u kryen gjatë Luftës së Dytë Botërore, si dhe përqëndrohet në përpjekjet bashkëkohore për të luftuar urrejtjen dhe anti-semitizmin. Gjatë Luftës së Dytë Botërore rreth gjashtë milionë njerëz u vranë, në përpjekjen...
Lexo më shumë
Bashkia Tiranë fton studentët e Universitetit të Tiranës të marrin pjesë në konkursin organizuar në kuadër të aktiviteteve për rininë. Konkursi do të përfshijë fazën e shkrimit të projektit, debatin e strukturuar brenda ekipeve të së njëjtës temë, si edhe mbrojtjen e idesë në fazën finale. Ekipet e studentëve do të përzgjedhin një nga temat...
Lexo më shumë
Kënaqësi e veçantë të firmosej Marrëveshja e Bashkëpunimit midis Fakultetit të Gjuhëve të Huaja dhe shoqërisë së përkthimit “Cosmos Translations & Events” e përfaqësuar ligjërisht nga Znj. Alketa Ylli e cila është edhe antare e ALUMNI FGJH. Studentët do të kenë mundësi të kryejnë praktikat profesionale të asistuar nga profesionistët më të mirë të fushës...
Lexo më shumë
Nënshkruam Marrëveshjen e Bashkëpunimit midis Fakultetit të Gjuhëve të Huaja dhe Muzeut Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe”. Studentët do të kenë mundësi të trajnohen për shërbimet që ofrohen në këtë Muze, të shërbejnë si ciceronë e shoqerues të turisteve në gjuhë të huaj dhe të kryejnë praktikat e tyre mësimore pranë këtij institucioni. Drejtoresha...
Lexo më shumë
1 2 3 4 5