Janar 2022

Month

Referuar shkresës së Rektoratit datë 24.01.2022, me nr. 2479/9 prot, ” Mbi studentet që kanë filluar program studimi të Ciklit të parë dhe të Ciklit të dytë, në UT, para hyrjes në fuqi të Ligjit nr. 80/2015, saktësojmë si më poshtë vijon: Studentët që kanë filluar programe studimi të ciklit të parë dhe të dytë...
Lexo më shumë
U organizua aktiviteti përkujtimor për “Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit”. Në këtë ditë përkujtohen miliona viktima të politikave të gjenocidit nazist që u kryen gjatë Luftës së Dytë Botërore, si dhe përqëndrohet në përpjekjet bashkëkohore për të luftuar urrejtjen dhe anti-semitizmin. Gjatë Luftës së Dytë Botërore rreth gjashtë milionë njerëz u vranë, në përpjekjen...
Lexo më shumë
Në kuadër të “Programit mbi gjuhën dhe kulturën kineze”, ishte i ftuar Sinologu Iljaz Spahiu, i cili bëri një prezantim të filozofit antik kinez Laozi dhe librit të tij “Tao Te Ching”. Spahiu tha se “Tao Te Ching” është vepra e parë e plotë filozofike në historinë e Kinës antike si dhe burimi kryesor i...
Lexo më shumë
Në kuadër të “Programit mbi gjuhën dhe kulturën kineze”, sot studentët dhe profesorët e Institutit Konfuci vizituan Laboratorin e Huawei në qendër të Tiranës. Stafi i Huawei prezantoi para studentëve tanë HUAWEI IdeaHub, intelligent writing, High Definition (HD) video conferencing and wireless sharing. Një Red Dot 2020, HUAWEI IdeaHub është krijuar për t’iu përshtatur çdo...
Lexo më shumë
Në Sallën Evropa pedagogë dhe studentë të Fakultetit të Gjuhëvë të Huaja u njohën me projekte e thirrje të ofruara nga AADF. Projektet dhe thirrjet që do të prezantohen janë: Konkursi i Punimeve Kërkimore në kuadër të projektit CleanScore synon të rritë përdorimin e librarisë digjitale JSTOR të mundësuar nga AADF për Universitetin e Tiranës...
Lexo më shumë
Në ditën e shtatë të shkollës dimërore “Chinese Language and Culture Program” studentët u njohën me leksionin me temë “Konfucianizmi”. Lektori Sidrit Tako u foli për avantazhet e mësimit të gjuhës kineze, interesin gjithnjë e në rritje për të si dhe përhapjen e kësaj gjuhe në mbarë botën. Studentët e pranishëm treguan një interes të...
Lexo më shumë
Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa mobiliteti për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Shkencave të Aplikuara të Nysës,Poloni për semestrin e dytë të vitit akademik 2021-2022. Dokumentacioni duhet dorëzuar dorazi dhe i skanuar në Sektorin e Marrëdhënieve me Jashtë në adresën e-mail   [email protected]  Bashkangjitur gjeni informacione...
Lexo më shumë
Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa mobiliteti për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Cankiri Karatekin,në Turqi Dokumentacioni duhet dorëzuar dorazi dhe i skanuar në Sektorin e Marrëdhënieve me Jashtë në adresën e-mail   [email protected]  Bashkangjitur gjeni informacione të mëtejshme në lidhje me procedurën e aplikimit dhe dokumentacionin e...
Lexo më shumë
Në kuadër të programit Erasmus + është shtyrë thirrja për aplikime për bursa mobiliteti për stafin me kohë të plotë e Universitetit të Tiranës në Universitetin Clermont Auvergne,Francë. Dokumentacioni duhet dorëzuar dorazi dhe i skanuar në Sektorin e Marrëdhënieve me Jashtë në adresën e-mail   [email protected]  Bashkangjitur gjeni informacione të mëtejshme në lidhje me procedurën e aplikimit...
Lexo më shumë
Me rastin e 27 Janarit, “Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit”, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja i Universitetit të Tiranës në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë, Ambasadën e Israelit, Ambasadën e Italisë në Tiranë, fondacionet ‘Integra Onlus’ dhe ‘Bridge For the Future Albania’, organizon një aktivitet përkujtimor në Sallën Europa, ditën e enjte, 27 Janar 2022,...
Lexo më shumë
1 2 3 4 5

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PËR ÇDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]