Aktivitete – Departamenti i Gjuhës Greke

Kategori

Ditë Botërore e Gjuhës Greke Në kuadër të festimeve të Ditës Botërore të Gjuhës Greke , në datën 09.02.2024, Prof. Dr. Georgios P. Tsomis, Profesor pranë Departamentit të Filologjisë Greke, Universiteti Democritus i Thrakës, mbajti një leksion të hapur me temë “Drama Antike Greke, Ndikimi dhe Mbijetesaˮ. Aktiviteti u ndoq nga të ftuar të shumtë...
Lexo më shumë
Ditë Botërore e Gjuhës Greke Më 08.02.2024 në kuadër të festimeve të Ditës Botërore të Gjuhës Greke , Departamenti i Gjuhës Greke në bashkëpunim me Fondacionin Grek të Kulturës në Shqipëri dhe Ambasadën e Greqisë në Shqipëri organizoi shfaqjen teatrale të titulluar: “Ajaksi” e Sofokliut (ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΙΑΣ). Me regji nga Georgios Tsomis & Spiro Duni...
Lexo më shumë
Sot, më 2 tetor 2023, në nisje të procesit mësimor të vitit të ri akademik 2023-2024, Dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të Universiteti i Tiranes. Faqja Zyrtare, Prof. Dr. Esmeralda KROMIDHA së bashku me Drejtuesit e Njësive Bazë, personelin akademik të njësive përkatëse si edhe strukturat në mbështetje të procesit mësimor dhe atij...
Lexo më shumë
Informacion nga Departamenti i Gjuhës Greke Aktivitet i Departamentit të Gjuhës Greke në bashkëpunim me Shtepinë Botuese Ombra GVG mbi përkthimin e librit Mesdheu Lindor të shkrimtares qipriote Ivi Meleagrou. Libri erdhi në gjuhën shqipe nga pedagogia e departamentit dhe përkthyesja Isida Foçi.                         
Lexo më shumë
Për të pestin vit rradhazi, zyra e avokatisë në Shqipëri, Egna Law Firm, me qendër në Athinë dhe seli në kryeqytete të ndryshme të Ballkanit si Prishtinë, Shkup, Sofje e Bukuresht mundëson bursa për studentë të dalluar të gjuhës greke të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja (FGJH). Gjithashtu edhe Ambasadorja e Republikës së Greqisë në...
Lexo më shumë
Në datën 23/03/2022, Prof. Dr. Anna Anastasiadi-Symeonides, Profesororeshë Emeritus e Gjuhësisë në Departamentin e Filologjisë, Seksioni i Gjuhësisë pranë Universitetit Aristotel të Selanikut zhvilloi online një leksion të hapur me temë “Prapashtesat e greqishtes moderne -ιν (ός) dhe -ιάτικ(ος)ˮ. Gjatë leksionit u shqyrtuan prapashtesat e greqishtes moderne -ιν (ός) dhe -ιάτικ(ος) dhe u analizua instruksioni...
Lexo më shumë
Në vazhdën e bashkëpunimeve të shumta që Departamenti i Gjuhës Greke ka, Fondacioni grek i kulturës i dhuroi disa libra me vlerë për studentët e këtij departamenti.
Lexo më shumë
11
Studentët e Departamentit të Gjuhës Greke në Universitetin e Tiranës prezantojnë punën e tyre të bukur në raport me mësuesin e rëndësishëm. Fr. Frebel dhe mësimdhënia e gjuhës në një telekonferencë të bukur online me studentët e Departamentit të Arsimit Parashkollor të IEK Dimitra. Partneritete dhe bashkëpunime të bukura! Falenderojmë ngrohtësisht Dr. Isaac Papadopoulos për...
Lexo më shumë
Më 09.02.2022 në Ditën Botërore të Gjuhës Greke, Departamenti i Gjuhës Greke në bashkepunim me Fondacionin e kulturës dhe gjuhës greke organizoi një aktivitet, në të cilin përshëndetën znj.Ambasadore e Greqisë në Tiranë Sophia Filippidou, znj. Dekane Fakultetit të Gjuhëve të Huaja Esmeralda Kromidha, Përgjegjësja e Departamentit të Gjuhës Greke znj. Sofia Delijorgji. Prof. Asoc....
Lexo më shumë