Aktivitet i grupit mësimor kërkimor Qytetërim i Gjuhës Gjermane

Kategori

Thirrja për të marrë pjesë në konkursin: “Das schönste deutsche Wort im Bereich der Kultur und Landeskunde” në fushën e qytetërimit dhe kulturës ( faza 1), u bë nëpërmjet publikimit në rrjetet sociale të departamentit dhe fakultetit, si edhe nëpërmjet postës elektronike. Formati: Prezantim/poster, Fjala e përzgjedhur e shoqëruar me foto konkretizuese dhe arsyen e...
Lexo më shumë
Zickendraht
Grupi mësimor kërkimor “Qytetërim i Gjuhës Gjermane” zhvilloi në datën 10.05.2023, një orë të hapur me temë “BE – afër apo larg?” me Z. Martin Zickendraht, Atashe Kulturor i Ambasadës Gjermane në Shqipëri. Z. Zickendraht ofroi për dëgjuesit një panoramë të qartë të sfidave me të cilat do duhet të përballet vendi ynë për t’u...
Lexo më shumë
Në datën 19.04.2023 u mirëprit në ambjentet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja Dr. Goekhan Tuncer, drejtues i Heinrich-Böll-Stiftung Tirana dhe pedagog pranë Universitetit të Humboldt-it në Berlin. Z.Tuncer mbajti një leksion të hapur me temë “Berlin – Von der Moderne zur Postmoderne”.  Ky aktivitet ishte një mundësi e mirë për të mësuar më shumë...
Lexo më shumë