Konkursi “Fjala më e bukur gjermane në fushën e kulturës dhe qytetërimit”

Thirrja për të marrë pjesë në konkursin: “Das schönste deutsche Wort im Bereich der Kultur und Landeskunde” në fushën e qytetërimit dhe kulturës ( faza 1), u bë nëpërmjet publikimit në rrjetet sociale të departamentit dhe fakultetit, si edhe nëpërmjet postës elektronike.

Formati: Prezantim/poster, Fjala e përzgjedhur e shoqëruar me foto konkretizuese dhe arsyen e përzgjedhjes (4-5 fjali).

Afati i dorëzimit u vendos: 25 Prill 2023.

Faza 2 : Ceremonia e ndarjes së çmimeve të konkursit.

Në datën 17.05.2023 grupi “Qytetërimi i Gjuhës Gjermane”, zhvilloi ceremoninë e ndarjes së çmimeve (certifikata dhe çmime simbolike) për fituesit e konkursit.

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte angazhimi i studentëve të gjuhës gjermane për gjetjen e fjalës gjermane më interesante dhe më të bukur ose që ju përcillte atyre ndonjë kujtim lidhur me Gjermaninë.

Ky aktivitet u konceptua në formën e një konkursi, ku punimet më të mira u shpërblyen me një dhuratë simbolike. Fituesit e Konkursit të Qytetërimit “Fjala më e bukur gjermane në fushën e kulturës dhe qytetërimit” u shpallën:

Vendi I: Klea Duro, Viti I (BA)

Vendi II: Alketa Hoxha Viti I (BA), Mirela Preka Viti I (BA), Irini Doko Viti I (BA).

Vendi III: Gledisa Doda Viti I (BA) , Erdogesa Dunga Viti I (BA).

Vendi IV: Sibora Kuqi Viti I (BA), Ebjana Faslliaj Viti I (BA), Gjyle Llani Viti I (BA).