Aktivitet i grupi mësimor kërkimor Letërsi – Komunikim i Gjuhës Italiane

Kategori

Giornata Buzzatiana Grupi mësimor kërkimor Letërsi Komunikim i Departamentit të Gjuhës Italiane organizon në datën 19.04.2024, ora 09:30 – 16:00 “Giornata Buzzatiana” me pjesëmarrjen e studentëve të të tri cikleve të studimit, pedagogëve të DGJI-së dhe Prof. Rossella Palmieri (Università di Foggia), e cila do të mbajë dy Lectio Magistralis mbi autorin italian Dino Buzzati. Pjesë e aktivitetit do të...
Lexo më shumë
Vito Saracino
Në datën 18 prill 2023, në orën 09:30, në sallën Europa, të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, prof. Vito Saracino prezantoi librin e tij “Ciao Shqipëria! Il secolo dei media nei rapporti culturali italo-albanesi” botuar nga shtëpia botuese “Besa”. Morën pjesë në këtë event studentët e të tre niveleve të studimit dhe pedagogë të Departamentit...
Lexo më shumë
Xhakomino
Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Italiane të FGJH të UT, organizoi gjat muajve shkurt – mars 2023 një laborator teatror në gjuhën italiane me studentë të ciklit të parë dhe të dytë. Laboratori i teatrit, i drejtuar nga Jozef Shiroka, aktor dhe regjisor, me asistencën e pedagogëve të Departamentit të...
Lexo më shumë
PASOLINI
Në kuadër të aktiviteteve për Javën e XXII të gjuhës italiane në botë dhe 100-vjetorin e lindjes së shkrimtarit italian Pier Paolo Pasolini, Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Italiane kanë organizuar prezantimin e dokumentarit “IL GIOVANE CORSARO – PASOLINI DA BOLOGNA” të regjisorit italian Emilio Marrese-s, i cili u shfaq...
Lexo më shumë
klara
Studentët e nivelit I, II, III u njohën me shkrimtaren, kritiken letrare, përkthyesen Klara Kodra. Konferenca u zhvillua me pjesëmarrjen aktive të studentëve të cilët ndoqën dhe dialoguan me prof. Dr. Klara Kodrën mbi tematikën e trajtuar prej saj. Klara Kodra tra l’altro ha parlato di Tommaso Landolfi, lo straordinario artefice della lingua sia nelle...
Lexo më shumë