Njoftime – Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike

Kategori

Ftojmë të gjithë studiuesit, pedagogët, doktorantët, studentët pasuniversitarë, përkthyesit dhe të interesuarit, të marrin pjesë në Simpoziumin Shkencor Ndërkombëtar me temë: «DOSTOJEVSKI DHE GJENIALITETI I TIJ», i cili do tëorganizohet më 06 Qershor 2023. Ky simpozium mbahet për nder të dyqindvjetorittë lindjes së shkrimtarit të madh rus F.M.Dostojevskit, vepra e të cilit ka ardhur e...
Lexo më shumë
Më 11 maj 2023, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike, Universitetin e Sofies “St, Klement Ohridski”, Bullgari, si dhe me Universitetin “Fehmi Agani” të Gjakovës, organizuan Konferencën Shkencore Ndërkombëtare me temë bosht “Terminologjia në fushat humane dhe pasqyrimi i saj në fjalorë”. Konferencën...
Lexo më shumë
KONFERENCË SHKENCORE NDËRKOMBËTARE Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike të Tiranës, Universitetin e Sofies “St, Klement Ohridski”, Bullgari, si dhe me Universitetin “Fehmi Agani” të Gjakovës, organizon më datën 11 maj, 2023 Konferencën Shkencore Ndërkombëtare me temë bosht “Terminologjia në fushat humane dhe...
Lexo më shumë
FTESË PËR PJESËMARRJE DEPARTAMENTI I GJUHËVE SLLAVE DHE BALLKANIKE DEGA E GJUHËS RUSE ORGANIZON SIMPOZIUMIN SHKENCOR NDËRKOMBËTAR ME TEMË: «DOSTOJEVSKI DHE GJENIALITETI I TIJ» 06 QERSHOR 2023, FGJH SALLA “EUROPA”, ora 09:00 ————————————————– INVITATION TO PARTICIPATE DEPARTMENT OF SLAVIC AND BALKAN LANGUAGES RUSSIAN LANGUAGE BRANCH ORGANIZES INTERNATIONAL SCIENTIFIC SYMPOSIUM SUBJECT: “DOSTOYEVSKY AND HIS GENIUS” JUNE...
Lexo më shumë
11
Rusishtja në tregun e turizmit Rusishtja në tregun e turizmit Në kuadër të aktiviteteve të Grupit Mësimor Kërkimor Gjuhësi- Përkthim të Gjuhës Ruse, më 29 mars 2023, në Sallën “Rozafa”, FGJH, u organizua tryeza e rrumbullakët me temë:”Rusishtja në tregun e turizmit”. Aktiviteti u realizua në bashkëpunim me agjensi të ndryshme turistike brenda vendit. Objekti...
Lexo më shumë
Nē sallën Argjiro të Fakultetit tonë, u mbajt një workshop me temë “Kundrime Letrare” me rastin e 100 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve zyrtare Shqipëri-Turqi. Ky aktivitet u organizua nga Dega e Gjuhës Turke, me mbështetjen dhe pjesëmarrjen e profesorëve nga Universiteti i Qipros, Nicosia Qipro. nga Departamenti i Letërsisë, FHF, nga Departamenti i Gjuhëve...
Lexo më shumë
*Klikoni mbi tekst* Departamenti i Gjuhës Angleze (Master i Shkencave- Mësuesi, Gjuhë Angleze) Departamenti i Gjuhës Angleze (Master i Shkencave në Përkthim Teknik-Letrar dhe Interpretim) Departamenti i Gjuhës Angleze (Master i Shkencave në Gjuhë dhe Komunikim Ndërkulturor dhe Turistik) Departamenti i Gjuhës Angleze (Master Profesional- Përkthim me Profil Përkthyes) Departamenti i Gjuhës Italiane (Master i...
Lexo më shumë
Njoftim! Ju përcjellim orarin mësimor provizor të Degës së Gjuhës Turke, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike, Viti Akademik 2022-2023. Suksese!
Lexo më shumë
1 2 3

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PËR ÇDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]