Aktivitete – Departamenti i Gjuhës Italiane

Kategori

Sot, më 2 tetor 2023, në nisje të procesit mësimor të vitit të ri akademik 2023-2024, Dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të Universiteti i Tiranes. Faqja Zyrtare, Prof. Dr. Esmeralda KROMIDHA së bashku me Drejtuesit e Njësive Bazë, personelin akademik të njësive përkatëse si edhe strukturat në mbështetje të procesit mësimor dhe atij...
Lexo më shumë
Gjatë Workshop-it të datës 08.05.2023, të realizuar nga grupi mësimor – kërkimor i Përkthimit & Interpretimit i Departamentit të Gjuhës Italiane, u diskutua mbi çështje që kanë të bëjnë me vështirësitë e përkthimit të letërsisë për fëmijë si dhe zhvillimin e aftësive të përkthyesve në përkthimin e librave kushtuar lexuesve të vegjël. Gjatë ligjëtarave të mbajtura...
Lexo më shumë
Gjatë Worshop-it Didaktik të datës 08.05. 23, i realizuar nga Grupi kërkimor – mësimor i Departamentit të Gjuhës Italiane, u diskutua mbi çështje që kanë të bëjnë me zhvillimin e aftësive në mësimdhënien e gjuhës së huaj, veçoritë dhe karakteristikat që ato mbartin, faktorët që ndikojnë negativisht dhe  pozitivisht në përvetësimin e tyre, teknikat dhe materialet...
Lexo më shumë
Ditën e martë, datë 18 prill 2023, në orën 09:30, në sallën Europa, të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, prof. Vito Saracino do të prezantojë librin e tij “Ciao Shqipëria! Il secolo dei media nei rapporti culturali italo-albanesi” botuar nga shtëpia botuese “Besa”.   Ky libër vjen pas një pune kërkimore pesëvjeçare dhe propozohet si një histori e gjatë që ndërthur aspekte historike, kulturore...
Lexo më shumë
Në datën 21 mars 2023, në Institutin Italian të Kulturës (Pallai i Kulturës) u zhvillua aktivitet i grupit mësimor kërkimor i gjuhës italiane FGJH: Promovim i përkthimeve të bëra nga Prof. Dr. Klodeta Dibra të dy vëllimeve me poezi të poetes italiane Alda Merinini.  Në aktivitet morën pjesë kolegë, student, miq e dashamirës të poezisë....
Lexo më shumë
Në kuadër të manifestimit të javës së XXII të Gjuhës Italiane nëpër Botë, ditën e enjte data 27 Tetor 2022, ora 10:00, Prof. Dr. Klara Kodra do të mbajë një konferencë me titull: PASURIA E GJUHËS DHE PASURIA E MESAZHIT TEK LANDOLFI: PROBLEME TË PËRKTHIMIT, pranë bibiotekës “Argjiro” e Fakultetit te Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës.    Nell’ambito delle manifestazioni per...
Lexo më shumë
Drejtori i sapoemëruar i Institutit Italian të Kulturës, Z. Alessandro Ruggera, zhvilloi një takim me Dekanen e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja dhe pedagogë të Departamentit të gjuhës italiane me fokus mbështetjen dhe bashkëpunimin në projekte të përbashkëta në kuadër të promovimit të gjuhës dhe kulturës italiane, mbështetjen e formimit të studentëve mësues të ardhshëm...
Lexo më shumë
Në kuadrin e projektit të përbashkët të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja dhe Departamentit të Gjuhëve dhe Kulturave të Huaja të Universitetit të Torinos, sot u zhvillua seminari “Universiteti i Tiranës dhe Universiteti i Torinos takohen: gjuhët, letërsitë, kulturat ndërmjet kërkimit dhe didaktikës”. Aktivitetin e përshëndetën koordinatorët e këtij projekti Prof.Dr. Esmeralda Kromidha dhe Prof....
Lexo më shumë
1 2