Summer school/Winter school -Konfuci

Kategori

Në kuadrin e aktiviteteve me Institutin Konfuci sot u organizua ceremonia përmbyllëse e Shkollës Dimërore të gjuhës dhe kulturës kineze të ofruar për studentët e FGJH-së. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Dekani i Fakultetit Prof.Dr. Esmeralda Kromidha, Ambasadori i Republikës Popullore të Kinës në Shqipëri Z. Zhou Ding, Prof. Dr. Zhang Xiaoying, Drejtori i...
Lexo më shumë
Ora: 10:00 Data 6 qershor Salla Evropa Në kuadrin e aktiviteteve me Institutin Konfuci organizohet ceremonia përmbyllëse e shkollës dimërore të ofruar për studentët e FGJH. Ju mirëpresim!
Lexo më shumë
Në ditën e 15 të shkollës Dimërore mbi “Gjuhën dhe Kulturën Kineze” studentët u njohën me Kinën Moderne. Lektori Florian Osmanaj u ndal në: Zhvillimet më të fundit të ekonomisë së Republikës Popullore të Kinës . Zhvillimet infrastrukturore në Kinën Moderne . Zhvillimet me të reja teknologjike dhe impaktin e tyre në ekonominë dhe jetën...
Lexo më shumë
Në ditën e 13-14 të shkollës Dimërore mbi Gjuhën dhe Kulturën Kineze” studentët u njohën me mjekësinë tradicionale Kineze. 1.Një prezantim i historisë së mjeksisë tradicionale Kineze . 2.Fillesat e saj që nga lashtësia , 2500 vite më parë . 3.Teoritë bazë të Mjeksisë Tradicionale Kineze: Ying dhe Yand dhe 5 Elementet (zjarri, uji ,...
Lexo më shumë
Në kuadër të “Programit mbi gjuhën dhe kulturën kineze”, ishte i ftuar Sinologu Iljaz Spahiu, i cili bëri një prezantim të filozofit antik kinez Laozi dhe librit të tij “Tao Te Ching”. Spahiu tha se “Tao Te Ching” është vepra e parë e plotë filozofike në historinë e Kinës antike si dhe burimi kryesor i...
Lexo më shumë
Në kuadër të “Programit mbi gjuhën dhe kulturën kineze”, sot studentët dhe profesorët e Institutit Konfuci vizituan Laboratorin e Huawei në qendër të Tiranës. Stafi i Huawei prezantoi para studentëve tanë HUAWEI IdeaHub, intelligent writing, High Definition (HD) video conferencing and wireless sharing. Një Red Dot 2020, HUAWEI IdeaHub është krijuar për t’iu përshtatur çdo...
Lexo më shumë
Në ditën e shtatë të shkollës dimërore “Chinese Language and Culture Program” studentët u njohën me leksionin me temë “Konfucianizmi”. Lektori Sidrit Tako u foli për avantazhet e mësimit të gjuhës kineze, interesin gjithnjë e në rritje për të si dhe përhapjen e kësaj gjuhe në mbarë botën. Studentët e pranishëm treguan një interes të...
Lexo më shumë
Je student i Fakultetit të Gjuhëve të Huaja? Deshiron të ndjekësh shkollën dimërore Chinese Language and Culture Program organizuar në bashkëpunim me Institutin Konfuci? Kjo shkollë dimërore ka në fokus ndërgjegjesimin e studentëve të FGJH-së mbi kulturën, gjuhën, artin, muzikën kineze, e konceptuar në 20 orë mësimore të gershetuara me praktikë dhe teori si edhe...
Lexo më shumë
  Program veror në gjuhën dhe kulturën kineze në Institutit Konfuci-UT. Instituti Konfuci në Universitetin e Tiranës ofron: Program veror për nivelet fillestare HSK 1 dhe HSK 2 të mësimit […]
Lexo më shumë

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PËR ÇDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]