10 Shkurt, 2022

Day

Njoftim, Provimi i mbrojtjes së gjuhës së huaj në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja është i ndërtuar sipas standardeve që parashikohen në Kuadrin e Përbashkët Evropian për Referencat e Gjuhëve (KPERGj), duke përfshirë testimin e katër kompetencave gjuhësore, sipas gjashtë niveleve të përcaktuara në këtë Kuadër. Provimi do të jetë i përbërë nga 4 pjesë:...
Lexo më shumë
Në ditën e 15 të shkollës Dimërore mbi “Gjuhën dhe Kulturën Kineze” studentët u njohën me Kinën Moderne. Lektori Florian Osmanaj u ndal në: Zhvillimet më të fundit të ekonomisë së Republikës Popullore të Kinës . Zhvillimet infrastrukturore në Kinën Moderne . Zhvillimet me të reja teknologjike dhe impaktin e tyre në ekonominë dhe jetën...
Lexo më shumë
Në ditën e 13-14 të shkollës Dimërore mbi Gjuhën dhe Kulturën Kineze” studentët u njohën me mjekësinë tradicionale Kineze. 1.Një prezantim i historisë së mjeksisë tradicionale Kineze . 2.Fillesat e saj që nga lashtësia , 2500 vite më parë . 3.Teoritë bazë të Mjeksisë Tradicionale Kineze: Ying dhe Yand dhe 5 Elementet (zjarri, uji ,...
Lexo më shumë
Më 09.02.2022 në Ditën Botërore të Gjuhës Greke, Departamenti i Gjuhës Greke në bashkepunim me Fondacionin e kulturës dhe gjuhës greke organizoi një aktivitet, në të cilin përshëndetën znj.Ambasadore e Greqisë në Tiranë Sophia Filippidou, znj. Dekane Fakultetit të Gjuhëve të Huaja Esmeralda Kromidha, Përgjegjësja e Departamentit të Gjuhës Greke znj. Sofia Delijorgji. Prof. Asoc....
Lexo më shumë
Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa mobiliteti për personelin me kohë të plotë të Universitetit të Tiranës në Targu Mures në Rumani. Dokumentacioni duhet dorëzuar dorazi dhe i skanuar në Sektorin e Marrëdhënieve me Jashtë në adresën e-mail   [email protected]  Bashkangjitur gjeni informacione të mëtejshme në lidhje me procedurën e...
Lexo më shumë
1 2

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PER CDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]