Aktivitet i grupi mësimor kërkimor Gjuhësi Përkthim i Gjuhës Ruse

Kategori

Dostojevskit
Ky simpozium u mbajt për nder të dyqindvjetorit të lindjes së shkrimtarit të madh rus F.M.Dostojevskit, vepra e të cilit ka ardhur e plotë në gjuhën shqipe, por edhe nisur nga kontributi i jashtëzakonshëm i shkrimtarit në letërsinë ruse dhe botërore, si dhe vlerësimin e UNESCO-s për të, si një nga autorët rusë më të...
Lexo më shumë
Terminologjia
Më 11 maj 2023, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike dhe Grupi Mësimor Kërkimor Gjuhësi Përkthim i Gjuhës Ruse , në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike, Universitetin e Sofies “St, Klement Ohridski”, Bullgari, si dhe me Universitetin “Fehmi Agani” të Gjakovës, organizuan Konferencën Shkencore Ndërkombëtare me temë bosht “Terminologjia...
Lexo më shumë
11Rusishtja
Në kuadër të aktiviteteve të Grupit Mësimor Kërkimor Gjuhësi- Përkthim të Gjuhës Ruse, më 29 mars 2023, në Sallën “Rozafa”, FGJH, u organizua tryeza e rrumbullakët me temë: “Rusishtja në tregun e turizmit”. Aktiviteti u realizua në bashkëpunim me agjensi të ndryshme turistike brenda vendit. Objekti i veprimtarisë ishte zgjerimi i njohurive për përkthyesit e...
Lexo më shumë