Aktivitete – Departamenti i Gjuhës Gjermane

Kategori

Në vijim të aktiviteteve të parashikuara të grupit mësimor-kërkimor “Letërsi dhe Qytetërim i Gjuhës Gjermane” dhe Departamentit të Gjuhës Gjermane, në datën 09.04.2024, ora 11.00, në sallën Europa, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, u organizua një takim letrar me shkrimtarin e njohur zviceran, fitues të shumë çmimeve, z. Peter Stamm. Në aktivitet morën pjesë pedagogët...
Lexo më shumë
  Trendet në mësimdhënien e gjuhës gjermane Shkëmbim shkencor me Qendrën Goethe në Tiranë, pjesë e rrjetit ndërkombëtar të Institutit Goethe, Institut kulturor i Republikës Federale të Gjermanisë me mision përcjelljen e gjuhës dhe të kulturës gjermane në Shqipëri. Grupet Gjuhësi, Komunikim (Prof.dr. Brikena Kadzadej) dhe Didaktikë e Metodikë (Dr. Migena Sejdini) të Departamentit të...
Lexo më shumë
WORKSHOP (25.10.2023 – 29.10.2023) TRANSFERIMI I GJUHËS DHE NJOHURIVE NË KONTEKSTIN E HAPËSIRAVE TRANSNACIONALE Përshkrim Universiteti i Tiranës, Universiteti i Leipzig-ut dhe Universiteti i Göttingen-it organizojnë për herë të parë një punëtori disa-ditore me temë “Transferimi i gjuhës dhe njohurive në kontekstin e hapësirave transnacionale” në Tiranë, Shqipëri. Tema e migracionit po bëhet gjithnjë e...
Lexo më shumë
“Prof. E. Çabej përmes letërkëmbimit me kolegë të gjuhës gjermane”  Tiranë, 9 nëntor 2023 Në kuadër të Projektit në mbështetje të kërkimit shkencor dhe në mbështetje të kërkuesve të rinj të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, UT, u organizua Konferenca Shkencore Ndërkombëtare për personalitetin e gjuhësisë shqiptare, Prof. Eqrem Çabej. Konferenca u shoqërua me një...
Lexo më shumë
Në datat 10-15 tetor 2023 studentët e Universitetit Pedagogjik të Schwyz në Zvicër ishin të pranishëm në Shqipëri në kuadër të projektit ndërkombëtar „PEER-Net“ të iniciuar nga Universiteti i Zyrihut dhe zhvilluan mësim në fushën e komunikimit ndërkulturor. Ata u mirëpritën nga dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, Prof. Dr. Esmeralda Kromidha, zv. dekania...
Lexo më shumë
Sot, më 2 tetor 2023, në nisje të procesit mësimor të vitit të ri akademik 2023-2024, Dekania e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të Universiteti i Tiranes. Faqja Zyrtare, Prof. Dr. Esmeralda KROMIDHA së bashku me Drejtuesit e Njësive Bazë, personelin akademik të njësive përkatëse si edhe strukturat në mbështetje të procesit mësimor dhe atij...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Gjermane, pranë Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, në Universitetin e Tiranës, organizoi në kuadër të projektit READ „Interpretimi dhe përkthimi në realitetin virtual. Integrimi i teknologjisë në procesin e përkthimit“ më datë 07.06.2023 në orën 14.30 në sallën 212 takimin e radhës me studentët e programeve të studimit: Master në përkthim-interpretim dhe...
Lexo më shumë
Departamenti i Gjuhës Gjermane ka kënaqësinë t’ju informojë, se sot, më 17.05.2023 grupet kërkimore mësimore: “Qytetërimi i Gjuhës Gjermane”, “Letërsi” dhe “Përkthim” zhvilluan ceremoninë e ndarjes së çmimeve (certifikata dhe çmime simbolike) për fituesit e: Konkursit të Përkthimit dhe Konkursit të Qytetërimit. Duke falënderuar të gjithë studentët pjesëmarrës dhe kolegët që ndihmuan në përzgjedhje po...
Lexo më shumë
Aktivitet i Departamentit të Gjuhës Gjermane dhe grupit mësimor kërkimor “Qytetërim i Gjuhës Gjermane”. Në kuadër të aktiviteteve të grupit mësimor kërkimor “Qytetërim i Gjuhës Gjermane” ditën e  mërkurë, datë 10.05.2023, nga ora 10.30 deri në orën 12.00, në sallën 209, do të mbahet një takim i hapur nga Z. Martin Zickendraht, Atashe Kulturor i Ambasadës Gjermane në Shqipëri....
Lexo më shumë
Me datë 05.05.2023, në sallën e trajnimeve të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, grupi kërkimor-mësimor “Didaktikë / Mësimdhënie” i Departamentit të Gjuhës Gjermane, pati kënaqësinë të organizojë në bashkëpunim me Educational Center dhe përfaqësues të Huber-Verlag, Workshopin me temë “Diversiteti mes studentëve – shumëllojshmëria e ushtrimeve dhe metodave tek Schritte International Neu”. Pjesëmarrësit, pedagogë të...
Lexo më shumë
1 2