Uncategorized

Kategori

Përzgjedhja e stafit ndihmës akademik me karakter administrativ/administrativ bëhet nëpërmjet sistemit të pikëzimit si më poshtë: *Kriteret mund të shtohen duke u bazuar në kërkesat që mund të ketë universiteti pritës. Thirrjet për aplikim shpallen në faqen zyrtare të websitit të UT-së, në faqen zyrtare të Facebook-ut të UT-së si dhe përcillen me shkresë zyrtare...
Lexo më shumë
Përzgjedhja e stafit akademik bëhet nëpërmjet sistemit të pikëzimit si më poshtë: *Kriteret mund të shtohen duke u bazuar në kërkesat që mund të ketë universiteti pritës. Thirrjet për aplikim shpallen në faqen zyrtare të websitit të UT-së, në faqen zyrtare të Facebook-ut të UT-së si dhe përcillen me shkresë zyrtare në fakultet. Stafi fitues...
Lexo më shumë
Totali i vlerësimit do të jetë 100 pikë. Ky përcaktim i pikësimit është bërë në bazë të guidës së programit Erasmus +. Në rast se do të ketë studentë me mesatare të njejtë, nivel të njohjes së gjuhës së huaj të njejtë dhe pikësim të barabartë, studentët do të ftohen në intervistë për të përzgjedhur...
Lexo më shumë
Në kuadër të Shkollës Verore të Turizmit dhe Kulturës, në ditën e katërt, studentët e programit Master i Shkencave në Gjuhë dhe Komunikim Ndërkulturor e Turistik, patën një takim pune me z. Rahman Kasa, Kryetarin e Shoqatës Unioni Turistik Shqiptar si edhe me përfaqësues të Agjencisë Turistike “Happy Tours”. Në një atmosferë shumë mikpritëse, Z....
Lexo më shumë
Informacion nga Departamenti i Gjuhës Greke Aktivitet i Departamentit të Gjuhës Greke në bashkëpunim me Shtepinë Botuese Ombra GVG mbi përkthimin e librit Mesdheu Lindor të shkrimtares qipriote Ivi Meleagrou. Libri erdhi në gjuhën shqipe nga pedagogia e departamentit dhe përkthyesja Isida Foçi.                         
Lexo më shumë
Fakulteti i Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë organizoi  Panairin e Punës 2022 ku ishin prezent mbi 30 kompani, organizata, institucione arsimore, shtëpi botuese, agjensi turistike, apo biznese të cilat paraqitën oferta pune për studentët tanë. Panairi i Punës shërbeu si një pikë takimi mes studentëve dhe kompanive të ndryshme...
Lexo më shumë
Me koleget Maria Bajner nga Universiteti i Pecs, Hungari dhe Leonora Xhori. Një javë mësimore e prof. Bajner në kuadër të shkëmbimeve Erasmus+ dhe shkëmbime ideshë mbi projekte të përbashkëta në formimin e mësuesve të ardhshëm. Kjo javë vijon të jetë e pasur edhe me përvojën e profesorëve të tjerë të huaj të pranishëm në...
Lexo më shumë
Ambasadori i Austrisë në Tiranë z. Christian Steiner dhe Atasheu i Ambasadës Austriake në Tiranë znj. Julia Prummer zhvilluan një diskutim shumë interesant me studentët dhe profesorët e Departamentit të Gjuhës Gjermane në FGJH dhe Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit në FHF, në prani të Rektorit të Universitetit të Tiranës Prof.Dr. Artan Hoxha, dhe Prof.Dr....
Lexo më shumë
Në prag të sezonit të provimeve,  Psikologet e Fakultetit, Znj. Ilirjeta Metushi dhe Znj. Pamela Kofsha, informuan studentët me konceptin e ankthit. Gjithashtu studentët u njohën me disa teknika të menaxhimit te ankthit dhe me mënyra se si mund t’i praktikojnë ato në situata të caktuara.
Lexo më shumë
Zyra e Trajnimeve e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja ofroi trajnimin e dytë me temë “Ndikimi i Neuroshkencës dhe Neurogjuhësisë në krijimin e marrëdhënieve pozitive në mësimdhënien post Covid 19”, trajnim i ofruar nga Prof. Dr. Shpresa Delija. Gjatë këtij trajnimi lektorja u përqendrua në aspekte të lidhjes së ngushtë të Neuroshkencës me edukimin dhe...
Lexo më shumë
1 2 3 4

Kategori