6 Qershor, 2022

Day

NJOFTIM 1- Njoftohen të gjithë studentët e Ciklit të Parë Bachelor të degëve Italisht, Spanjisht, Rusisht, Turqisht, të paraqiten pranë Sekretarisë Mësimore për të kryer regjistrimin për provimet e vjeshtës – shtator 2022 nga data 20 qershor 2022 deri me datë 23 qershor 2022 nga ora 9.00 deri 14.00. 2- Njoftohen të gjithë studentët e...
Lexo më shumë
Në kuadrin e aktiviteteve me Institutin Konfuci sot u organizua ceremonia përmbyllëse e Shkollës Dimërore të gjuhës dhe kulturës kineze të ofruar për studentët e FGJH-së. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Dekani i Fakultetit Prof.Dr. Esmeralda Kromidha, Ambasadori i Republikës Popullore të Kinës në Shqipëri Z. Zhou Ding, Prof. Dr. Zhang Xiaoying, Drejtori i...
Lexo më shumë
Informacion nga Departamenti i Gjuhës Greke Aktivitet i Departamentit të Gjuhës Greke në bashkëpunim me Shtepinë Botuese Ombra GVG mbi përkthimin e librit Mesdheu Lindor të shkrimtares qipriote Ivi Meleagrou. Libri erdhi në gjuhën shqipe nga pedagogia e departamentit dhe përkthyesja Isida Foçi.                         
Lexo më shumë
Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa mobiliteti për stafin e Universitetit të Tiranës,në Universitetin e Bolonjës,Itali,në aktivitetin International Staff Training Week-Erasmus+ Consortium”Uniadrion Italy” Dokumentacioni duhet dorëzuar dorazi dhe i skanuar në Sektorin e Marrëdhënieve me Jashtë në adresën e-mail   [email protected]  Bashkangjitur gjeni informacione të mëtejshme në lidhje me procedurën...
Lexo më shumë
Të dashur studentë, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja ka hartuar një pyetësor për studentët që sivjet kanë kryer praktikën e tyre profesionale në institucione apo kompani me të cilat kemi Memorandume Bashkëpunimi. Ju lutemi të plotësoni këtë formuar në mënyrë që të kemi mundësi të përmirësojmë përvojën akademike të studentëve në vitet në vijim. Klikoni...
Lexo më shumë
Shkolla Verore e Bullgarishtes do të zhvillohet për të dytin vit radhasi në periudhën 1-23 korrik 2022 pranë Fakultetit të Gjuhëve të Huaja. Kjo shkolle verore, e para e këtij lloji në vendin tonë, organizohet nga Departamenti i Gjuhëve Sllave-Ballkanike në kuadër të Programit Erasmus+ që Universiteti i Tiranës ka me Universitetin Veliko Tërnovo “Shenjtorët...
Lexo më shumë
Studentë dhe pedagogë të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja patën mundësinë të ndiqnin një leksion të hapur me temë “The Geography of Words: the most diverse diversity”. Ligjërues i ftuar ishte Prof. Danko Sipka, gjuhëtar, leksikolog e leksikograf nga Universiteti Shtetëror i Arizonës, në SHBA. Leksioni u përqendrua në një nga studimet e fundit të...
Lexo më shumë
We could attend today “Curtain Call Show” at the Experimental Theatre. Assoc. Prof. Dr. Iris Klosi of Department of English Language spent weeks at conceiving, visualizing and preparing this wonderful variety show with the great support of Brunilda Kondi. A group of 29 third year students of British & American Studies and Translation & interpretation...
Lexo më shumë
Tradita vazhdon. Auditoret e FGJH u mbushën përsëri me studentë e studiues për paleografinë dhe kaligrafinë e osmanishtes. Në ditën e parë të shkollës verore të paleografisë dhe tekstologjisë osmane 2-12 qershor 2022 referoi specialisti Rezart Mezani, i cili foli për tipologjinë e teksteve osmane. Kursi do te zgjasë 10 ditë.    
Lexo më shumë
Të dashur studentë dhe pedagogë të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, ju përcjellim informacion mbi Javën e Italisë, 01-07 qershor, me rastin e së cilës Ambasada Italiane ka organizuar një sërë aktivitetesh që do të zhvillohen si në Tiranë ashtu edhe në qytete të tjera shqiptare.
Lexo më shumë

Komente Së Fundi

  Kategori

  KONTAKTET PER CDO DEPARTAMENT

  Departamenti i Gjuhës Angleze
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Gjermane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Frënge
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Italiane
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Spanjolle
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhës Greke
  [email protected]
  Departamenti i Gjuhëve Sllave – Ballkanike
  [email protected]