Prof. Asoc.Dr. Flavia Kaba

Prof. Asoc.Dr. Flavia Kaba

Prof. Assoc. Dr. Flavia Kaba lindi në Tiranë në vitin 1981. Në vitet 1998-2001 studioi në shkollën e mesme “Safiye Sultan Kiz Koleji” Stamboll nga ku u diplomua me rezultate të shkëlqyera. Në vitin 2001-2006 kreu me sukses studimet universitare pranë Fakultetit të Gjuhë, Histori-Gjeografisë, Universiteti Ankarasë, ku u diplomua për Gjuhë dhe Letërsi Spanjolle (26.06.2006).

Nga viti 2010 është pedagoge me kohë të plotë pranë Departamentit të Gjuhës Spanjolle, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës dhe njëkohësisht përkthyese zyrtare e Ministrisë së Drejtësisë. Më 23.09.2016 mbron gradën Doktor Shkencash dhe më 04.07.2023 fiton titullin Profesor i Asociuar. Ka një përvojë pune 13 vjeçare si pedagoge dhe studiuese. Fushat e mësimdhënies dhe ekspertizës kërkimore përfshijnë: Letërsi e gjuhës Spanjolle, Letërsi Hispanoamerikane, Përkthim, Gjuhe C, Tipologji Teksti, etj. Ka marrë pjesë në konferenca shkencore, simpoziume brenda dhe jashtë vendit si edhe ka qenë organizatore e tyre me universitete homologe të huaja, si Universiteti Ankarasë, Universiteti i Stambollit, etj. Ka kryer kurse dhe specializime për perfeksionimin e mësimdhënies së gjuhës dhe kulturës spanjolle dhe për formimin e profesorëve në institucione arsimore spanjolle si në Madrid, Sevilla, Salamanca, etj. Shkruan për autorë në revista të ndryshme të specializuara për probleme të përkthimit, për autorë dhe për letërsinë spanjolle e latino-amerikane. Është drejtuese projektesh brenda dhe jashtë vendit si dhe anëtare e bordeve shkencore në disa revista ndërkombëtare si: Dergipark, İnternational Journal of Afro-Eurasian Research, Usobak, Hispanismo, etj. Prof. Assoc. Dr. Flavia Kaba është lektore e ftuar në Universitetin e Prishtinës, Kosovë.

ROMANET E PËRKTHYERA NGA GJUHA SPANJOLLE

 1. Carlos Ruiz Zafon, I burgosuri i qiellit, Shtëpia Botuese DITURIA, nr. faqeve 292, ISBN: 978-9928-103-47-5, Tiranë, 2012
 2. Carlos Ruiz Zafon, Trilogjia e mjegullës, (Princi i mjegullës, Pallati i mesnatës, Dritat e shtatorit), Shtëpia Botuese DITURIA, nr. faqeve 566, ISBN: 978-9928-103-95-6, Tiranë, 2014
 3. Julia Navarro, Qëllo, tashmë jam i vdekur, Shtëpia Botuese DITURIA, nr. faqeve 647, ISBN:978-9928-217-45-5, Tiranë, 2017
 4. Carlos Ruiz Zafon, Labirinti i shpritrave, Shtëpia Botuese DITURIA, faqeve 713, ISBN: 978-9928-292-34-6, Tiranë, 2019
 5. Carlos Ruiz Zafon, Qyteti i avullit, Shtëpia Botuese DITURIA, faqeve 186, ISBN:978-9928-292-95-7,  Tiranë, 2021
 6. Silvina Ocampo, Premtimi, Shtëpia Botuese DITURIA, nr. faqeve120, ISBN:978-9928-366-22-1, Tiranë, 2022
 7. Tomas Elroy Martinez, Purgatori, Shtëpia Botuese DITURIA, nr. faqeve 256, ISBN:978-9928-366-597, Tiranë, 2023
 8. Përralla Andersen, Shtëpia Botuese Bota Shqiptare, faqeve 232, ISBN: 9789928005533, Tiranë, 2023
 9. Përralla Vëllezërit Grim, Shtëpia Botuese Bota Shqiptare, faqeve 232, ISBN: 9789928005540, Tiranë, 2023
 10. Julia Navarro, Shtëpia Botuese DITURIA, Asgjëkundi, nr. faqeve 389, ISBN: 978-9928-366-91-7, Tiranë, 2023
 11. 365 fabulat e gjyshes, Shtëpia Botuese Bota Shqiptare, faqeve 240, (proces botimi)

 

TEKSTE MËSIMORE

 1.  “Tipología textual descriptiva”

   Edfa, 144 fq., ISBN 978-9928-4310-9-7, Tiranë, 2020,

   Flavia Kaba, Viola Biti Gjyli, Admira Nushi, Serxho Rama

 1. Trampolín, (manual për mësimin e gjuhës dhe kulturës spanjolle)

 Edfa, 171 fq., ISBN 9789928476708, Tiranë, 2023,

 Flavia Kaba, Nuria Díaz Rodríguez

ÇMIMET

 1. Fituese e Çmimit ‘Përkthimi më i mirë’ në Panairin e Librit Tiranë, 2021

Pjesëmarrje në projekte ndërkombëtare

 1. Drejtuese dhe Koordinatore projektit Ndërkombetar mbi Letërsinë Hispanike nga Universiteti i Ankarasë, Fakulteti i Gjuhë, Histori dhe Gjeografisë, Departamenti i Gjuhë dhe Letërsisë Spanjolle, Simpoziumi i III mbi Letërsinë Hispanike
 2. Anëtare në projektin ndërkombëtar mbi përpilimin e manualeve A1, A2, B1,B2 për mësimin e gjuhës turke  nga Universiteti Sakarya Technopark .