Simpoziumin Shkencor Ndërkombëtar me temë bosht “Mehmet Akif Ersoj dhe vepra e tij”

Simpoziumin Shkencor Ndërkombëtar

Thirrje për Aplikim për pjesëmarrje në Simpoziumin Shkencor Ndërkombëtar me temë bosht “Mehmet Akif Ersoj dhe vepra e tij”

Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike, Dega e Gjuhës turke, në kuadër të aktiviteteve të FGJH-së do të organizojë Simpoziumin Shkencor “Mehmet Akif Ersoj dhe vepra e tij”, me rastin e 100 vjetorit të miratimit të himnit të flamurit
të Republikës së Turqisë.

Ky event, është ndër aktivitetet shkencore ndërkombëtare që organizohet duke marrë shkas nga fakti që këtë vit (2021) mbushen plot 100 vjet nga miratimi i himnit të flamurit të Republikës së Turqisë; Teksti i së cilës mori jetë nga
pena e poetit shqiptar me origjin nga Peja, shkrimtarit të madh Mehmet Akif Ersoj.

Ne si departament e pamë të udhës që eventin shkencor të këtij viti t’ia dedikonim dhe të organizonim këtë takim me pjësëmarrje ndërkombëtare për nder të këtij poeti dhe universalitetit të veprës së tij. Nisur nga tema bosht referuesit
do të shqyrtojnë tema dhe tematika mbi jetën, personalitetin dhe universalitetin e veprës letrare të poetit dhe shkrimtarit Mehmet Akif Ersoj. Në referime do të zënë vend natyrshëm kumtesa mbi përkthimin letrar, receptimin e letërsisë turke në Shqipëri dhe
anasjelltas gjithmonë në kuadër të veprës së të madhit Ersoj

1. Kryetar i eventit – Prof. As. Dr. Adriatik Derjaj

2. Bordi organizativ

Dega e Gjuhës Turke

Prof.Dr Galip Sayilov

Prof.As.Dr Adriatik Derjaj

Aytac Sayilzade

Prof.As.Dr Sofia Delijorgji

Prof.As.Dr Eda Shehu

Prof.As.Dr Monika Hasani

Prof.As.Dr Leonard Xhamani

Prof.As.Dr.Hamdllah Safti

Dr.Marsela Likaj

Dr. Rudina Vrioni

Dr. Albana Shijaku

Dr. Flavia Kaba

Dr. Jonida Bushi

3. Vendi i organizimit – Salla Evropa

4. Data – 15/16 dhjetor 2021

5. Gjuha e eventit – të gjitha gjuhët e botës

Nisur nga situata pandemike Covid -19 dhe nga mundësitë që ka gjithëkush për të marrë pjësë prezantimet do të zhvillohen në auditor dhe online.

Bordi shkencor –

Abdiu Xhemile Prof. As. Dr

Adriatik Derjaj Prof. As.Dr

Aida Gjinali Prof. As. Dr.

Albana Shijaku. Dr

Alban Foçi Dr.

Amina Yesankovic  Prof.As.Dr

Anita Muho

Aytac Sayilzade

Arshi Khan Prof. Dr

Besir Neziri Dr.

Jonida Bushi Dr.

Sofia Delijorgji Prof.As.Dr

Daniela Stoica Prof. As. Dr.

Edlira Çerkezi Dr.

Edlira Gabili

Flavia Kaba Dr.

Gladiola Elezi Prof. As. Dr.

Marsela Likaj Dr.

Meli Shopi Prof. As. Dr.

Mirjam Teodosjevic Prof.Dr.

Mirela Papa Prof. As. Dr.

Monika Hasa Prof. As. Dr

Rudina Vrioni Dr

Rudina Alimerko Dr.

Serxho Rama Dr.

Spartak Kadiu Prof. As. Dr

Data të rëndësishme:

– 10.12.2021 data e fundit e aplikimeve (abstrakt shqip/anglisht deri në 300 fjalë, 5 fjalët kyç)

– 12.12.2021 shpallja e axhendës

– 15-16.12.2021 Simpoziumi

Vendi: Salla Evropa

Kontakt: [email protected]