23 Mars, 2023

Day

Në vazhdën e vizitave institucionale të drejtuesve të Universitetit L’Orientale të Napolit në Universitetin e Tiranës dhe në njësitë kryesore pjesë përbëre e tij, Zv. Rektori i këtij universiteti, Prof. Augusto GUARINO zhvilloi një takim institucional me Zëvendës-Dekanet dhe drejtuesit e Njësive Bazë të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja. Objekti i diskutimeve mes të pranishmëve...
Lexo më shumë
“Fuqizimi i gruas nëpërmjet inovacionit dhe teknologjisë”, Forumi i VI-të i organizuar nga Forumi i grave frankofone – Universiteti i Tiranës, Universiteti i Vlorës, Universiteti i Shkodrës dhe Agjencia Universitare e Frankofonisë. 7 dhe 8 Marsi bëhen më të bukur kur ndikojmë sado pak pozitivisht në ndryshimin e jetës së dikujt, e në këtë rast,...
Lexo më shumë
Më datë 17 Mars 2023, në ambientet e Fakultetit te Gjuhëve të Huaja u zhvillua një takim rajonal i lektorëve të Zyrës së Shkëmbimit Akademik Gjerman, DAAD-së në Evropën Juglindore. Takimi u hap me fjalën përshëndetëse të Dr. Drita Rira, Zv. Dekane dhe Koordinatore akademike Erasmus+ dhe marrëdhënieve me jashtë si dhe të Dr. Marsela...
Lexo më shumë
workshop
Me datē 23.03.2023, nē sallën Argjiro të Fakultetit tonë, u mbajt një workshop me temë “Kundrime Letrare” me rastin e 100 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve zyrtare Shqipëri-Turqi. Ky aktivitet u organizua nga Grupi mësimor kërkimor: Gjuhësi  Didaktikë e Gjuhës Turke dhe me mbështetjen dhe pjesëmarrjen e profesorëve nga Universiteti i Qipros, Nicosia Qipro.nga Departamenti...
Lexo më shumë