24 Mars, 2023

Day

11
Dita e katërt studimore me doktorantët e FGJH-së, trajtoi temën “Redaktimi i punimit” nën drejtimin e Dr. Bora Kuçuku. Aktiviteti shkencor, i zhvilluar në Laboratorin Kërkimor “Didaktika e Gjuhëve të Huaja, Përkthim, Letërsi, Linguistikë” – DiPLLing, FGJH, synon mbështetjen dhe përkrahjen për një formim sa më të mirë shkencor të studiuesve të rinj doktorantë në...
Lexo më shumë
Wir suchen “das schönste deutsche Wort“ im Bereich der Kultur und Landeskunde… Realizimi i projektit: “Das schönste deutsche Wort im Bereich der Kultur und Landeskunde” në fushën e qytetërimit dhe kulturës, i cili do të ketë si qëllim angazhimin e studentëve të gjuhës gjermane për gjetjen e fjalës gjermane më interesante dhe më të bukur...
Lexo më shumë
Sot në ambientet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, Nertila Konda, përfaqësuese e kompanisë së përkthimit Alba Global mbajti një leksion të hapur mbi karrierat dhe mundësitë në industrinë e përkthim-lokalizimit. Studentët patën mundësinë të shohin më konkretisht si funksionon kjo industri globale dhe të shuanin kureshtjen për disa nga risitë më të fundit të...
Lexo më shumë
Nē sallën Argjiro të Fakultetit tonë, u mbajt një workshop me temë “Kundrime Letrare” me rastin e 100 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve zyrtare Shqipëri-Turqi. Ky aktivitet u organizua nga Dega e Gjuhës Turke, me mbështetjen dhe pjesëmarrjen e profesorëve nga Universiteti i Qipros, Nicosia Qipro. nga Departamenti i Letërsisë, FHF, nga Departamenti i Gjuhëve...
Lexo më shumë